Nejrychlejší máslový krém, kterým můžete ozdobit své dorty, připravíte do pěti minut a využít ho můžete prakticky na všechny druhy svých cukrářských výrobků.
Domácí pečení je velmi příjemný koníček, zejména pak pro vaše okolí. Pokud se s ním právě chystáte začít a hledáte chuťově zajímavý a přitom dostatečně snadný a univerzální krém pro zdobení vašich cukrářských kreativních počinů, vyzkoušejte ten nejlepší a zároveň nejrychlejší máslový krém. Připravíte ho do 5 minut a hodí se prakticky všude. Jako bonus pak přidáváme ještě stejně snadný a rychlý recept na krém z tvarohu a kondenzovaného mléka.
Ingredience na vanilkový máslový krém
- Máslo – 250 g
- moučkový cukr – 200 g
- mléko – 100 ml
- vanilkový cukr – dle chuti
Návod na přípravu
Před započetím výroby krému vyndejte máslo a mléko z lednice a dopřejte jim dostatek času, aby obojí zteplalo na pokojovou teplotu. Díky tomu se pak přísady lépe spojí a výsledný krém bude kvalitnější a pevnější.
Změklé máslo vložte do mísy, přisypejte k němu moučkový a vanilkový cukr. Elektrickým šlehačem začněte šlehat všechny suroviny na nízké otáčky a když začne máslo získávat krémovitou konzistenci, tenkým pramínkem k němu přilévejte teplé mléko.
Pokračujte ve šlehání asi 5 minut, dokud se veškerý cukr nerozpustí a v míse nezískáte hladký krém jednolitého vzhledu. Když je hotový, ochutnejte ho a v případě potřeby ještě trochu doslaďte a náležitě prošlehejte. Nakonec po vytažení metliček krém promíchejte ještě lžící nebo stěrkou a buďto jím potřete dortový korpus, anebo jej s pomocí zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou použijte na zdobení zákusků.
Lahodný tvarohový krém s kondenzovaným mlékem
Budete potřebovat:
- Tvaroh – 250 g
- máslo – 180 g
- kondenzované mléko – 50 až 70 ml
- cukr – 50 g
Návod na přípravu
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem na vysoké otáčky, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem. V jiné misce promíchejte tvaroh (případně i mascarpone) s kondenzovaným mlékem do hladké kompozice a postupně ji zašlehejte do napěněného másla. Když přidáte veškerý krém, šlehejte směs ještě dvě minuty a poté jej promíchejte lžící. Výsledný krém skladujte v lednici.
Napište komentář