Naprosto neodolatelné profiterolky: Originální recept starý 81 let, teprve teď poznáte jejich pravou chuť

plněné profiterolky

Pokud máte rádi sladké a chcete potěšit hosty, nemusíte utrácet spousty peněz v cukrárně. Většinu ingrediencí k tomuto zákusku najdete ve své kuchyni.

Potěšit buď sebe nebo své blízké něčím sladkým chce spousta lidí. Někteří jsou schopni za zákusky či dorty ke kávě utratit stovky, někdy i tisíce korun. Pak jsou tu ale také tací lidé, kteří raději šetří peníze, nebo dávají zkrátka přednost domácí výrobě. Při té totiž například mohou ovlivnit skladbu jednotlivých potravin a tak dále. Pro ty, co si raději vše vyrobí doma sami, je tu právě tento recept na tento úžasný zákusek.

hotové profiterolky s náplní

Co budete potřebovat

  • 250 g mouky
  • 250 ml mléka
  • 250 g másla
  • 250 ml vody
  • 460 g vajec
  • 10 g cukru
  • 7 g soli
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru
  • 150 g ovocného džemu

hrnec s máslem

Nejprve si připravte těsto

V začátku tohoto receptu je nutné si připravit dostatečně veliký hrnec. V něm si totiž připravíte těsto. Do hrnce nalijte vodu, mléko, máslo a přiveďte obsah hrnce k varu. Vše důkladně promíchejte. Poté hrnec z plotýnky sundejte a přisypte do něho mouku, cukr a sůl. Opět vše důkladně promíchejte a vraťte hrnec na sporák. Na středním ohni intenzivně míchejte pár minut, aby těsto zhoustlo a poté nechte zchladnout přibližně na 50 °C.vyrobené těsto na profiterolky

Těsto připravte na dávkování

Při chladnutí těsta postupně přimíchávejte rozšlehaná vejce. Vše musíte mít důkladně promíchané, aby se suroviny řádně spojily. Následně si k ruce připravte cukrářský sáček. Cukrářský sáček začněte postupně plnit těstem. Až budete mít sáček naplněný, dejte ho na několik hodin do ledničky. Mezitím, co vám těsto bude ležet v lednici si můžete přichystat náplně pro plnění.

cukrářský sáček s těstem

Připravte náplně

Ideální je připravit si k plnění alespoň dva druhy náplně. První získáme tak, že smícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem. Touto směsí poté opět naplňte další cukrářský sáček a dejte na pár hodin do lednice. Druhou náplň vytvoříme z ovocného džemu, kterým jen stačí další cukrářský sáček naplnit a opět jej dát do lednice. Po několika hodinách je na řadě samotné pečení.

bochánky z těsta

Rozehřejte si troubu

Troubu si nechte rozehřát na 180 °C. Připravte si plech, na který dáte pečící papír. Z ledničky vyndejte cukrářský sáček s těstem a začněte tvořit malé bochánky připomínající profiterolky. Špičky bochánků vždy opatrně zamáčkněte prstem, který si předtím namočíte ve vodě. Připravené bochánky vložte do předehřáté trouby a nechte je péct 30 minut.upečené profiterolky

Bochánky naplňte

Po uplynutí doby, při které mají být bochánky v troubě, je z trouby vyjměte. Nechte bochánky lehce vychladnout a mezitím si připravte zbylé dva cukrářské sáčky s náplněmi. Bochánky začněte opatrně z boku plnit vzniklými otvory, které vznikly během pečení.

plnění profiterolek

Pokud bochánek otvor nemá, opatrně jej vytvořte. Pak už jen naplňte náplněmi a máte hotovo. Po ochutnání tohoto zákusku budete oslněni tím, jak může chutnat tak dobře něco, u čeho je takto snadná příprava.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*