Ideální nepečená čokoládová roláda se zmrzlinou: O Vánocích ji dělám místo cukroví. Každá návštěva chce recept

Recept na tuto čokoládovou roládu si musí zamilovat snad úplně každý člověk, protože je roláda nejen opravdu velmi chutná, ale také se nemusí péct.

Je opravdu těžké najít někoho, kdo by neměl rád čokoládu. No a čokoládové dezerty patří k těm úplně nejoblíbenějším. A z toho důvodu byste měli mít po ruce vždy aspoň pár receptů na čokoládové dezerty, protože jakmile někdo z rodiny dostane chuť, můžete mu ho upéct. Jedním z těchto receptů je nepečená čokoládová roláda, kterou zvládne připravit úplně každý. Tak na co ještě čekáte?

Co budete potřebovat

  • 300–350 g sušenek
  • 160 ml mléka
  • 30 g kakaového prášku
  • 20 g cukru
  • 300 g smetanového sýra
  • 4 polévkové lžíce moučkového cukru
  • sáček vanilkového cukru

Je to opravdu jednoduché

Sušenky rozdrťte na malé drobky pomocí kuchyňského robotu a nebo válečku. Nejlepší je použít kakaové sušenky, ale postačí i ty obyčejné. Poté do sušenek přidejte kakaový prášek a promíchejte. Pokud používáte bílé sušenky, pak by se množství kakaa mělo zvýšit minimálně o 1 lžíci. Sušenky jsou už tak sladké ale pokud budete chtít, můžete přidat ještě lžíci cukru navíc.

Poté nalijte trochu mléka do hrnečku a zahřejte ho. Poté ho nalijte do sypkých surovin. Vše smíchejte dohromady, aby se hmota úplně propojila. Poté už bude lepší těsto zpracovávat ručně. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice. Teď nastala ta pravá chvíle na přípravu náplně. Rozhodně byste měli vzít krémový sýr, jako je například mascarpone.

K sýru přidejte moučkový a vanilkový cukr a poté vše promíchejte. To, kolik cukru přidáte, záleží jen a pouze na vás. Nyní vyjměte čokoládové těsto z lednice a položte jej na pracovní plochu, kterou ještě před tím zakryjte potravinářskou fólií. Vršek těsta přikryjte dalším kouskem fólie a vyválejte obdélník, jehož tloušťka bude asi 5 mm. Odstraňte vrchní vrstvu potravinářské fólie.

Čokoládové těsto potřete krémovou náplní, ale nedávejte ji úplně na okraj. Nyní pomocí fólie srolujte těsto do válečku. Rolku nechte stočenou až do konce v potravinářské fólii a pevně ji stlačte. Roládu dejte na 60 minut do lednice ztuhnout. Nakonec už ji jen nakrájejte ostrým nožem a můžete podávat. Opravdu si ji zamilujete.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*