Nepečený dezert, který zvládnete i na poslední chvíli

Když máte chuť na něco sladkého, není vždy nutné zapínat troubu. Tento nepečený dezert vás o tom přesvědčí. Stačí pár minut, pár ingrediencí a už si můžete pochutnávat na skvělé lahůdce, kterou klidně pohostíte i nečekané hosty.

Co budete potřebovat?

Už na ingrediencích uvidíte, že tento nepečený dezert rozhodně není složitý. Aby se povedl, je třeba správné suroviny. Na základ, který nahradí těsto, si nachystejte:

  • 300 g datlí
  • 100 g ořechů
  • 100 g sušenek
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 lžíci vody

Dále budete potřebovat také ingredience na krém. Ani tady nebude třeba nic extra složitého a náročného. Stačí vám jenom:

  • 350 g mascarpone
  • 70 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 8 g vanilkového cukru

Jako první připravte krém

Jako první si nachystáte krém, který následně necháte odpočívat. Postup je snadný, jelikož stačí pouze smíchat všechny ingredience dohromady. Buď metličkou, nebo pomocí mixéru. Následně už můžete nechat krém v lednici odpočívat, aby došlo k dokonalému zjemnění a propojení chutí.

Nyní si nachystejte základ

Když krém tuhne, můžete si připravit základ na nepečený dezert. Část, která nahradí těsto. I tady je to jednoduché, jelikož základem jsou nasekané datle, ořechy a také sušenky. Vše smícháte s kakaem a trochou vody do požadované tuhé, ale tvárné konzistence. V tu chvíli zjistíte, že tou můžete klasické těsto jednoduše nahradit.

Sestavte dezert

Když máte obě hlavní složky hotové, pusťte se do sestavování dortu. Jako první bude třeba připravit těsto. Jeho základ, který rukama uplácejte do obdélníkového tvaru. A na něho namažte váš připravený krém.

Jakmile máte hotovo, už můžete začít s opatrným rolováním. Nikam nespěchejte, jelikož jedině tak bude váš dezert, tedy vaše nepečená roláda zajímavá i na řezu. Ideální je pomoci si i folií, ze které poté roládu vyjměte.

Můžete ji ještě polít horkou čokoládou a posypat kokosem, ale to už záleží jenom na vás, zda chcete klasický recept o kousek vylepšit, nebo nikoliv.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]