Jednodušší už to být nemůže. Máte chuť na dezert, ale nechce se vám zdlouhavě péct moučník v troubě. Snadné řešení, připravte si lahodný nepečený koláč.
Jak jinak si zpestřit hezké odpoledne nebo víkend či posezení s rodinou a přáteli než lahodným dezertem. A ještě ke všemu bez složitého a zdlouhavého pečení. Pár sušenek, kakao, a hlavně vynikající krém, to je jasná záruka úspěchu. Pokud tedy chcete pohostit návštěvu něčím dobrým ke kávě nebo čaji, pusťte se do tohoto nepečeného moučníku.
Nepečený dezert krok za krokem
Krémový a lahodný moučník se sušenkami, žloutkovým krémem a šlehačkou je tím nejjednodušším, jaký si můžete ke kávě nebo čaji připravit. Nemusíte čekat na žádné zdlouhavé pečení.
Co budete potřebovat:
- 150 g sušenek (vyberte vaše oblíbené, popřípadě můžete použít cukrářské piškoty)
- 30 g cukru moučka
- 30 g holandského kakaa
- 300 ml mléka
Suroviny na přípravu krému:
- 200 g cukru krystal
- 50 g kukuřičného škrobu
- 500 ml mléka
- 250 g měkkého másla
- smetana ke šlehání
Ke zdobení:
- cukr moučka
- 50 g hořké čokolády
Postup na přípravu nepečeného dezertu:
Je to neskutečně snadné. Nejdříve si smíchejte v míse cukr moučku s holandským kakaem a následně postupně přilévejte mléko za stálého míchání metličkou, aby se vám netvořily hrudky. Do směsi namočte sušenky nebo piškoty a poklaďte do pekáčku tak, aby tvořily rovný povrch. Nyní se pusťte do přípravy krému.
Tento neuvěřitelné krémový dort mě naučila kamarádka z luxusní cukrárny. Za pár korun je ihned na stole
Do menšího hrnce vsypte cukr, přidejte žloutky, mléko a škrob a pečlivě promíchejte. Zahřejte a stále míchejte, dokud krém nezhoustne. Jakmile získá potřebnou konzistenci, odstavte, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout v lednici. Po asi 30 minutách vmíchejte měkké máslo. Míchejte, dokud směs nebude homogenní. Hotový krém naneste na sušenky, urovnejte a opět uložte do chladničky. Pak už jen naneste vyšlehanou šlehačku s cukrem a zasypte strouhanou čokoládou.
Napište komentář