Čeká vás oslava a vy nevíte, který dezert byste měli připravit? Nemusíte se ničeho bát, nepečený dort Napoleon bude pro vás tou správnou volbou.
Pokud si rádi potrpíte na dobrých dezertech, tak právě tento recept na nepečený dort Napoleon pro vás bude tím, na který rozhodně jen tak nezapomenete. Postup není vůbec složitý ani zdlouhavý, navíc k němu nebudete potřebovat ani žádné drahé ingredience. Jediné, co by vám mohlo dělat potíže je krém, ovšem pokud budete postupovat podle jednotlivých kroků, určitě vás výsledek nezklame. Nyní už na nic nečekejte a vrhněte se do kuchyně.
Nepečený dort Napoleon
Nepečený dort napoleon z listového těsta je skvělý dezert, který se hodí téměř ke každé příležitosti. Pochutnají si na něm totiž nejen děti, ale neodolají mu ani mnozí dospělí. Recept je přitom natolik jednoduchý, že se nemusíte bát, že byste něco měli pokazit. Snažte se však vždy postupovat podle níže uvedených kroků. Nyní už na nic nečekejte a připravte si následující ingredience:
- 800 mililitrů mléka
- 600 gramů listových sušenek
- 100 gramů cukru
- 80 gramů másla
- 4 polévkové lžíce mouky
- 2 polévkové lžíce škrobu
- 2 ks vejce
- Vanilkový cukr, podle chuti
Postup pro přípravu:
- Nejprve je zapotřebí sehnat si správné listové sušenky. Ty mohou být například s cukrovou posypkou, třešňovou náplní nebo s jakoukoliv jinou přísadou, která vám vyhovuje.
- Jakmile budete mít sušenky připravené, smíchejte v hrnci cukr, škrob, mouku, přidejte vejce, vanilkový cukr a mléko. Směs vařte na mírném ohni, dokud nezíská jemnou krémovitou konzistenci. Tu posléze nechte vychladnout.
- Nyní si připravte libovolnou formu a můžete začít dort tvarovat. Záleží pouze na vás, jak chcete, aby vypadal.
- Na dno formy nejprve vyskládejte vrstvu listových sušenek. Ty můžete trochu nalámat, aby jste celý prostor vyplnili. Poté na ně vlijte trošku krému a na krém opět vyskládejte vrstvu sušenek. Takto pokračujte, dokud nevyčerpáte všechny ingredience, přičemž poslední vrstva musí být krém.
- Jakmile budete mít všechny vrstvy hotové, na poslední vrstvu krému nadrobte ještě rozdrcené sušenky, které vám zbyly.
- Nakonec dort přikryjte potravinářskou fólií a nechte jej 4-6 hodin v odpočívat v ledničce.
- Po vychladnutí dort můžete rovnou podávat, dobrou chuť!
Doba, kterou dort potřebuje na to, aby dostatečně ztuhnul, závisí do značné míry na tom, kolik krému jste na něj použili. Aby tedy nebyl dort příliš suchý, krémem byste rozhodně šetřit neměli.