Jednoduchý recept: rychlý vanilkový dortík pro blížící se návštěvu. Zachrání vás před katastrofou

Pokud se k vám blíží návštěva a vy nevíte, co v rychlosti připravit, tento recept pro vás bude tím pravým ořechovým. Zvládne ho naprosto každý.

Pokud máte rádi jednoduché a rychlé dezerty, tento recept bude pro vás určitě tím pravým ořechovým. Vanilkový dortík s minerální vodou je totiž skutečným zachráncem, když k vám například míří hosté nebo vaše děti mají chuť na něco dobrého. Krom toho na jeho přípravu potřebujete pouze pár ingrediencí a chvilku vašeho drahocenného času. Výsledkem však bude unikátní pochoutka, která se díky své vůni skvěle hodí ke každému posezení.

Rychlý vanilkový dortík

Možná budete díky tomuto receptu překvapeni, jak snadno můžete svým blízkým přinést skutečné kulinářské potěšení. Minerální voda je tam totiž z určitého důvodu, za který budete v důsledku dozajista vděční. Pokud k vám tak míří návštěva nebo vaše ratolesti dostaly chuť na něco sladkého, vždy můžete použít tento jednoduchý recept jako řešení a uspokojit tak všechny kolem vás. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 2,5 šálku pšeničné mouky
  • 1 šálek minerální vody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 5 ks vajec
  • 150 gramů cukru
  • 125 gramů másla
  • 1,5 lžičky vanilkového extraktu
  • Čokoládové kapky, dle chuti
Fotografie: Freepik

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si v hrnečku rozpusťte máslo a poté jej nechte vychladnout.
  • Následně v misce důkladně prošlehejte vejce, cukr a vanilkový extrakt a až bude směs hotová, smíchejte jí s rozpuštěným máslem.

  • Do směsi nyní přilejte minerální vodu, dobře jí promíchejte a poté nechte všechny smíchané ingredience 10 minut odstát.
  • Do mísy dále za stálého míchání prosejte mouku a prášek do pečiva.

  • Předehřejte si troubu na 160 stupňů, poté vymažte zapékací misku olejem a vysypte ji moukou.
  • Těsto nalijte do formy a souměrně jej urovnejte. Vanilkový dortík poté pečte asi 40-50 minut.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Po vychladnutí můžete dortík ozdobit čokoládovou polevou nebo pocukrovat moučkovým cukrem. Pokud však chcete experimentovat, můžete si připravit i karamel. Nyní si už nechte chutnat a těstě z pocitu, až uvidíte překvapené hosty!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]