Je jedno, jestli jste vy dostali chuť na něco sladkého a nebo vás o to třeba poprosily děti. Tak jako tak může být tento nepečený dezert vaší spásou v nouzi.
Znáte ten pocit, když se vám nic nechce a nejraději byste jen sledovali oblíbený seriál s něčím sladkým k zakousnutí? Pokud ano, pak není nic lepšího, než si rychlostí blesku udělat nepečený dezert, který sníte jako nic. Na jeho přípravu ani nepotřebujete moc surovin a výsledek bude stát za to. Prakticky se na něm nedá nic pokazit.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
- Banány – 3 kusy
- Cukr – 4 lžíce
- Jogurt – 1 šálek
- Hladká mouka – 120 g
- Prášek do pečiva – 10 g
- Máslo – 20 g
- Vejce – 1 kus
- Slunečnicový olej – 40 ml
- Kakaový prášek – 1 a půl lžíce
- Vanilkový cukr – 10 g
Nejprve se vrhněte na přípravu banánů. Oloupejte je a nakrájejte na tlustší kolečka. Nachystejte si hlubokou pánev, dejte ji na sporák a na mírném ohni v ní rozpusťte máslo. Přidejte 1 a půl lžíce cukru a za stálého míchání ho rozpusťte. Poté do pánve nasypejte nakrájené banány, rovnoměrně je rozprostřete a opékejte je ze všech stran. Vypněte sporák, banány nechejte v pánvi a mezitím se vrhněte na přípravu těsta.
Do hluboké mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim zbytek obyčejného cukru a celý vanilkový cukr. Přilijte do mísy jogurt, rostlinný olej a znovu důkladně promíchejte. Poté do ní prosejte mouku spolu s práškem do pečiva a kakaem. Vymíchejte směs metličkou do hladka, udělejte to pořádně, abyste v těstu neměli hrudky. Zapněte znovu sporák a rozehřejte banány s máslem v pánvi.
Rovnoměrně do ní nalijte těsto a rozetřete ho. Zakryjte pánev pokličkou a nechejte směs koláč na mírném ohni po dobu 15 až 20 minut. Jestli bude hotový poznáte s pomocí špejle. Zapíchněte ji do středu koláče a pokud ji vytáhnete suchou, můžete sporák vypnout. Po uplynulé době koláč ještě otočte, rychle ho provařte z druhé strany a můžete ho podávat. Dobrou chuť!
Napište komentář