Nepečený tvarohový dezert s banánem 

Během letních dnů všichni uvítáme příležitost, jak se ochladit. Jednou takovou možností je, dopřát si osvěžující nepečený dezert přímo z lednice. 

Banány a tvaroh jsou oblíbenými surovinami, které si můžeme vychutnávat studené. Lahodné je ale i jejich spojení. V následujícím receptu toto spojení využijeme na přípravu lahodného dezertu do letních dnů. Jedná se o dezert nejen osvěžující, ale také nízkokalorický a pokud do něj nepřidáme uvedený cukr ani čokoládu, tak skoro i dietní. Potěší nejen nás, ale pochutnají si na něm i naše děti. Jeho příprava je velmi snadná a to hlavně proto, že se jedná o dezert nepečený. 

Připravíme si hlavně banán a mléko

Jak již bylo zmíněno, recept není nijak obtížný a potřebných ingrediencí také není mnoho. Na jeho přípravu nám budou stačit 2 banány, 400 gramů tvarohu, 300 mililitrů mléka, 20 gramů želatiny, 4 lžíce cukru.

Na dochucení se nám může hodit mléčná čokoláda, pokud ji ale nemám rádi nebo nechceme pohár extra sladký, můžeme ji z receptu jednoduše vynechat. V případě, že si chceme připravit dietní verzi tohoto dezertu, vynecháme z jeho přípravy i výše zmíněný cukr. 

Oba banány nejprve zbavíme slupky, nakrájíme na plátky a pomocí vidličky rozmačkáme na jemnou kaši. Tu následně dáme do misky mixéru a přidáme tvaroh. Mixér zapneme a počkáme, než se celá směs promíchá do hladka.

Není nutné ho používat, stejnou práci dokážeme i mícháním v rukou, ale mixér nám může ušetřit nejen spoustu práce, ale i času. Jakmile je směs hladká, přidáme cukr a celý postup opakujeme. Suroviny do směsi přidáváme postupně z toho důvodu, aby došlo k jejich perfektnímu propojení a nevznikaly nám v pokrmu hrudky. 

Nejdůležitějším krokem je závěrečné ozdobení 

Vzhledem k tomu, že se jedná o nepečený dezert, působily by ve finálním produktu nejen nevzhledně, ale také by nebyly chutné. Proto tento krok nevynechávejte a neulehčujte si práci smícháním všech surovin najednou. V další misce si zahřejeme mléko a přidáme do něj instantní želatinu. Tu mícháme tak dlouho, dokud se v mléce nerozpustí. Želatinu následně opatrně nalijeme do misky s tvarohem a dobře promícháme. 

Připravíme si ozdobné skleničky nebo poháry a vzniklou směsí je naplníme. Takto přichystané dezerty si vložíme do lednice a to na dobu 2 až 3 hodiny, musíme počkat dokud dezert úplně neztvrdne.

Jednotlivé skleničky pak můžeme posypat strouhanou čokoládou a ozdobit malým kouskem jahody nebo ještě lépe banánu. Jakmile je dezert dostatečně tuhý, můžeme ho hostům nebo našim dětem podávat. Je nejen chutný, ale díky chlazení v lednici také osvěžující. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]