Rychlý a snadný recept na banánové palačinky. Perfektní snídaně, oběd i večeře

Fotografie: Unsplash

Palačinky jsou oblíbené pro svou chuť a snadnou i rychlou přípravu. Hodí se perfektně jak na sladké snídaně tak jako odpolední dezert. Vyzkoušejte proto tento recept s přidanými banány.

Palačinky jsou velice oblíbené jako první pokrmy dne. Jejich sladká chuť rozplývající se na jazyku zkrátka krásně nastartuje váš den. A co takhle do nich přidat banány? Jsou velice zdravé, moc dobré a koneckonců se k nim budou perfektně hodit. Tajemství dokonalých palačinek má však kořeny hluboko v historii, dokonce až ve starověku.

Ingredience pro přípravu výtečných banánových palačinek

  • 220 ml mléka
  • 100 g pšeničné mouky
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 vejce
  • Špetka soli/dle potřeby
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce změklého másla
  • 2 střední zralé banány
Fotografie: Unsplash

Samotný postup na palačinky s banány

Dbejte na to, že všechny ingredience předem vytáhnete z ledničky, aby měli pokojovou teplotu. Začnete vyšleháním vajec se špetkou soli, lžící cukru a jednou také toho vanilkového. Dále do směsi přilijete mléko a znovu vyšleháte. Mouku můžete přidat tak jak je, nebo lepší způsob je, že ji nejdříve prosejete. Pak ji přisypejte postupně do hmoty, tak se totiž nevytvoří žádné nežádoucí hrudky.

Fotografie: Unsplash

Teď je už čas si připravit banány. Ty normálně oloupejte a nakrájejte na zhruba centimetr tenká kolečka. Poté do vyšlehaného těsto přidejte rozpuštěné máslo a pořádně promíchejte.

Potom se přesunete k plotně a předehřejete si pánev potřenou trochou oleje. Na ni nalijete vytvořenou hmotu v tenké a rovnoměrně rozprostřené vrstvě. Navrch dejte plátky banánů a cukr, pokud je máte rádi hodně sladké. Jakmile kraje palačinky zhnědnou, otočte ji.

Proces opakujte a vychutnejte si výtečný pokrm

Po každé hotové palačince je potřeba pánev znovu malinko potřít olejem, aby se vám nepřichytával cukr a další placky. Dělat palačinky není  však žádná věda, jak vidíte. Sladidla můžete dle vaší chuti přidávat. Banány jsou ale poměrně sladké samy o sobě a když se zkaramelizují ještě o to více to vynikne.

Fotografie: Unsplash

Jakmile jsou palačinky hotové, dochutit si je můžete například medem a javorovým nebo datlovým sirupem. V kombinaci se šlehačkou, jogurtem nebo tvarohem budou také neodolatelné. Při servírování si s nimi můžete opravdu vyhrát a ozdobit dle vašich chutí. Například oblíbeným ovocem, čokoládou nebo oříšky.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]