Netradičně nabarvená velikonoční vajíčka udělají radost každému koledníkovi

Velikonoční vajíčka zdobí stůl, stejně jako jsou odměnou pro koledníky. Pokud chcete být letos opravdu originální, zkuste tuto unikátní metodu. Nejenom, že není nijak složitá, ale výsledkem jsou skutečně dokonalá vejce, která vám bude každý závidět. Přesvědčit se o tom můžete snadno a rychle.

Co budete potřebovat?

Na tato velikonoční vajíčka budete potřebovat jenom pár věcí. Už v tom je tento postup velmi unikátní. O co jde a bez čeho se neobejdete? Nachystejte si:

  • Bílá vařená vejce
  • 5 různých potravinářských barev
  • Ubrousky

Když máte vše potřebné, můžete se pustit do práce. Když máte vajíčka uvařená, tak je nechte vychladnout, potom je osušte a také je očistěte a dále je nutné také odstranit mastnotu, aby na nich barva lépe a dobře držela.

Obalte v ubrousku

Nyní vezměte ubrousek a každý z vajíček do ubrousku důkladně zabalte. Je třeba zajistit, aby ubrousek pokrýval celou skořápku vašeho vajíčka. Ta by neměla nikde vykukovat.

Připravte si místo pro práci

Jelikož budete pracovat s barvami, je dobré si připravit místo pro práci, kde budete svá velikonoční vajíčka tvořit. Měli byste zajistit, aby vám neušpinila třeba nábytek, nebo další součásti vašeho domova.

Jdeme na to

Nyní už stačí jenom aplikovat barvu. Vždy stačí pár kapek konkrétní barvy na určité místo. Díky tomu se barva rozpije po ubrousku. Jak budete barvy kombinovat, budou se zajímavě mísit a vaše vajíčka budou díky tomu vypadat velmi originálně. Když je vajíčko tímto způsobem nabarvené, nechte ho spolu s ubrouskem uschnout.

Vajíčko rozbalte

V danou chvíli máte hotovo. Vajíčko můžete rozbalit a můžete se podívat, jak krásná vaše velikonoční vajíčka jsou. Každé z nich bude originální, se zajímavě-se prolínajícími barvami. Uvidíte, že lepší metoda na barvení kraslic neexistuje.

Zkuste i drobnou změnu

Pokud chcete být ještě originálnější, dá se místo ubrousku použít olej. V takovém případě vezměte vodu, do ní nakapejte různé barvy, přidejte trochu oleje, který vytvoří povrchový film, a do tekutiny opatrně vložte vejce a hned ho zase vyndejte. Barva na něho přilne a to bude také naprosto dokonalé.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]