Součástí rodinných obědů občas bývá řízek. Tento pokrm lze připravit i trochu netradičně. S pomocí tohoto receptu se tuto netradiční metodu naučíte rychle.
Kuřecí řízek má mezi svými oblíbenými jídly hodně lidí. Někteří jej rádi jedí s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo s vařenými či šťouchanými bramborami. I tento pokrm má více variant, jak je možné jej připravit. Jednou z nich je například použití mletého masa, díky kterému bude řízek chutnější a bude vám připomínat karbanátky.
Co budete potřebovat
- 7 ks vajec
- 500 g mletého kuřecího masa
- 100 g strouhanky
- 1 ks cibule
- stroužek česneku
- sůl dle chuti
- rostlinný olej na smažení
Nejprve uvařte vejce
Vezměte si hrnec, do kterého se vám vejde celkem 6 vajec. V tomto hrnci uvařte vejce natvrdo. Ihned po dovaření dejte vejce do studené vody, lépe se vám budou loupat skořápky. Mezitím, co se vaří vejce, si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Vezměte si větší mísu a dejte do ní nakrájenou cibuli. Oloupaná vejce natvrdo následně nastrouhejte do mísy k cibuli.
Vytvořte masovou směs
Do mísy k cibuli a vejcím poté prolisujte česnek, přidejte mleté maso, sůl a rozklepněte poslední vejce. Všechny ingredience spolu důkladně promíchejte, ať se vám všechny chutě spojí. Poté nechte masovou směs půl hodiny uležet v ledničce. Následně ze směsi začněte tvarovat přibližně stejně veliké kusy masa. Veškeré masové kousky poté obalte ve strouhance.
Mleté řízky osmažte
Připravte si dostatečně velikou pánev a nechte na ní rozehřát rostlinný olej. Postupně do pánve vkládejte jednotlivé kusy masa a smažte je ze všech stran dozlatova. Poté maso z pánve vyjměte a máte hotovo. Servírovat je můžete s vaší preferovanou přílohou. Myslete však na to, že řízky v této variantě jsou o trochu sytější, přílohy tedy nebude potřeba tolik.
Napište komentář