Zapečené maso ve francouzské marinádě: Tento recept je chutnější než grilování. Oblíbí si ho každý, kdo jej ochutná

zapečené francouzské maso

Zapečené maso lze udělat na spoustu způsobů. S použitím francouzské marinády dosáhnete něčeho, co si budou všichni rádi připomínat.

Recepty se zapečeným masem často patří k těm jednodušším. Preferují je například lidé, kteří mají na vaření málo času nebo si během vaření plní nějaké další povinnosti. Časem je však omrzí ta jídla, která si vaří stále dokola. Řešením i pro tyto lidi by mohl být právě tento francouzský recept, kdy přijdou na zcela nové chutě díky francouzské marinádě, která je na maso použita.

Co budete potřebovat

  • 2 kg vepřové krkovičky
  • 2 ks velké cibule
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička černého pepře
  • 1 kg brambor
  • 250 g tvrdého sýra
  • 4 lžičky plnotučné hořčice
  • 250 g bílého jogurtu
  • 4 polévkové lžíce majonézy

připravená vepřová krkovice

Příprava je velmi rychlá

S tímto receptem se člověk nemusí dlouho zabývat. První věcí, co je potřeba udělat, je připravit si zapékací mísu. Vepřovou krkovičku si pečlivě omyjte a vložte rovnou do zapékací mísy. Dále si připravte nějakou menší misku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. V misce cibuli promíchejte se solí a pepřem. Ve chvíli, kdy máte promíchánu cibuli s kořením, tak ji přidejte k masu.

maso, olej a cibule

Nakrájejte si maso

Cibuli s masem takto nechte v zapékací míse několik minut. Poté z mísy maso vyndejte a nakrájejte na drobné kousky. Díky přítomnosti cibule u masa v zapékací míse by nyní mělo být maso křehčí a jít lépe krájet. Nakrájené kousky masa vraťte zpět do zapékací mísy. Poté jej zakápněte olivovým olejem a vše důkladně promíchejte. Přípravu a ochucení masa máte nyní hotové.

brambory posypané sýrem

Vše nyní dokončete

Jako další krok je třeba připravit brambory. Všechny brambory si oloupejte, opláchněte vodou a nakrájejte na plátky. Poté je rovnoměrně rozložte do zapékací mísy na maso. Následně na hrubém struhadle nastrouhejte sýr a tím vše posypte. Ve vedlejší misce si pak smíchejte majonézu, jogurt, hořčici a pomažte tím vrstvu brambor a sýru.

zapečené maso po francouzsku

Zbývá poslední krok

Recept již máte prakticky hotový. Jediné, co vám zbývá, je vše upéct. Předehřejte si tedy troubu na 220 °C. Poté zapékací mísu vložte do trouby a nechte péct přibližně 70 minut. Ke konci pečení je vhodné na posledních pár minutek odklopit víko zapékací mísy, aby se vám směs lehce na vrchu opekla. Příloha již není třeba, jelikož jste ji pekli společně s masem. Jeden z nejvíce jednoduchých a chutných receptů máte hotový. Vy i vaši hosté budete jistě ohromeni.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]