Netradiční teplý sendvič je pochoutkou nejenom k snídani

Máte chuť na teplý sendvič, který je svým způsobem netradiční a na přípravu velmi jednoduchý? Podívejte se na náš recept. Můžete ho vyzkoušet k snídani, ale klidně také k dopolední nebo odpolední svačině. Stejně tak se toto jídlo hodí také ve chvíli, kdy hledáte tip na rychlou večeři. Vše je totiž hotové za pár minut.

Ingredience jistě máte doma

Abyste si tento teplý sendvič mohli připravit, tak budete potřebovat ty pravé ingredience. Zde vás překvapí, že jsou úplně běžné a jistě je máte doma. Stačí si nachystat:

  • 2 vejce
  • 200 g salámu
  • 100 g sýru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 1 lžičku kečupu
  • Krajíce chleba
  • Sůl a pepř
  • Zelené bylinky

Připravte si směs na sendvič

Jste zvyklí na to, že sendvič se plní jednotlivými plátky sýrů a uzenin? Tady tomu bude jinak. Zde je základem netradiční směs. Na tu budete potřebovat nahrubo nastrouhaný salám a sýr, prolisovaný česnek a dále vajíčka, smetanu a kečup. Vše důkladně promíchejte a dochucujte. Nejprve solí a pepřem, následně bylinkami. Hodí se třeba kopr, petržel nebo koriandr.

Namažte na chleba

Nyní vezměte krajíce chleba a danou směs na ně namažte. Nebojte se pořádná vrstvy. O to více vám bude váš teplý sendvič chutnat. Mažte tolik chlebů, na kolik vám dá vaše směs. Opravdu se nebojte bohaté vrstvy, jelikož o to více vám bude výtvor chutnat. Když máte hotovo, jdete na finální fázi přípravy, kterou je potřebná tepelná úprava.

Opečte na pánvičce

Nyní stačí namazaný chleba hodit na rozpálenou pánev s trochou oleje. Jako první je třeba opékat onou směsí dolů. Takto dejte na pánvičku jednotlivé chleby a smažte několik minut, dokud nebude směs dozlatova upečená. Následně vezměte obracečku a chleba otočte a opékejte ho i z druhé strany. Jak směs začne pouštět šťávu, tak se i na druhé straně vytvoří těstíčko. Potom váš chléb přendejte na talíř, a ještě teplý ho ochutnejte. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]