Babička mi odhalila tajný trik, díky kterému dělá ta nejšťavnatější kuřecí prsa. Rozpadají se na jazyku

Křehká kuřecí prsa v pánvi v pečicím papíře

Kuřecí prsa jsou známá jako delikátní a dietní potravina. Obsahují velké množství bílkovin, proteinů vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek.

Kuřecí prsa jsou jedním z nejlibovějších druhů masa. Díky tomu jsou vynikající volbou i pro ty, kdo z jakéhokoliv důvodu potřebují či chtějí odlehčit jídelníček. Jsou také báječná jako lehké letní jídlo. Kuřecí prsa obsahují vitamíny skupiny B, vitamín A, C, E, PP a také minerální látky jako železo, zinek, draslík, hořčík, fosfor a další. Tyto látky jsou nezbytné pro normální fungování těla.

Báječná kuřecí prsa na pánvi

Zakoupíte-li celé kuře a sami jej vykostíte, poděkuje vám i vaše peněženka. Takto totiž vyjdou kuřecí prsa levně, i když zakoupíte kvalitní maso například od místních farmářů. Mezi nesporné výhody kuřecích prsou patří i rychlost, propečou se velice brzy. Navíc se dají kombinovat s mnoha přílohami – vařenými či opečenými bramborami, kaší, hranolky či se zeleninou syrovou i dušenou. Prozradíme vám, jak chutně osmažit prsní maso na pánvi, aniž by se vysušilo.

Ingredience:

  • Kuřecí řízek – 1 ks;
  • Cibule – 2 ks;
  • Sůl – ½ lžičky;
  • Rostlinný olej – 2 polévkové lžíce;
  • Mletá sladká paprika – 1 lžička;
  • Mletý černý pepř – špetka;
  • Sušený granulovaný česnek – 1 lžička.
Kuřecí maso

Taková kuřecí prsa nikdy nekupujte. Závadný kus okamžitě prozradí jeho vzhled

Křehká kuřecí prsa syrová s cibulí

Postup:

  • Kuřecí prsa podélně rozřízněte a každý steak z obou stran osolte.
  • Smíchejte papriku, mletý černý pepř a sušený česnek v rostlinném oleji a promíchejte.
  • Kuřecí prsa potřete z obou stran olejem smíchaným s kořením.
  • Cibuli nakrájejte na kolečka a položte na pečicí papír.
  • Na cibulové lůžko položte kuřecí steaky.

Křehká kuřecí prsa porce na talíři

  • Zbývající cibuli položte na filet, přikryjte druhým kusem pečicího papíru a řádně zabalte.
  • Totéž udělejte s druhým steakem.
  • Vložte kuře zabalené v pečicím papíru na rozpálenou pánev a přikryjte pokličkou.
  • Kuřecí steaky opékejte z každé strany 10 minut.
  • Po upečení vyndejte z papíru a podávejte.

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*