Kuřecí prsa jsou známá jako delikátní a dietní potravina. Obsahují velké množství bílkovin, proteinů vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek.
Kuřecí prsa jsou jedním z nejlibovějších druhů masa. Díky tomu jsou vynikající volbou i pro ty, kdo z jakéhokoliv důvodu potřebují či chtějí odlehčit jídelníček. Jsou také báječná jako lehké letní jídlo. Kuřecí prsa obsahují vitamíny skupiny B, vitamín A, C, E, PP a také minerální látky jako železo, zinek, draslík, hořčík, fosfor a další. Tyto látky jsou nezbytné pro normální fungování těla.
Báječná kuřecí prsa na pánvi
Zakoupíte-li celé kuře a sami jej vykostíte, poděkuje vám i vaše peněženka. Takto totiž vyjdou kuřecí prsa levně, i když zakoupíte kvalitní maso například od místních farmářů. Mezi nesporné výhody kuřecích prsou patří i rychlost, propečou se velice brzy. Navíc se dají kombinovat s mnoha přílohami – vařenými či opečenými bramborami, kaší, hranolky či se zeleninou syrovou i dušenou. Prozradíme vám, jak chutně osmažit prsní maso na pánvi, aniž by se vysušilo.
Ingredience:
- Kuřecí řízek – 1 ks;
- Cibule – 2 ks;
- Sůl – ½ lžičky;
- Rostlinný olej – 2 polévkové lžíce;
- Mletá sladká paprika – 1 lžička;
- Mletý černý pepř – špetka;
- Sušený granulovaný česnek – 1 lžička.
Taková kuřecí prsa nikdy nekupujte. Závadný kus okamžitě prozradí jeho vzhled
Postup:
- Kuřecí prsa podélně rozřízněte a každý steak z obou stran osolte.
- Smíchejte papriku, mletý černý pepř a sušený česnek v rostlinném oleji a promíchejte.
- Kuřecí prsa potřete z obou stran olejem smíchaným s kořením.
- Cibuli nakrájejte na kolečka a položte na pečicí papír.
- Na cibulové lůžko položte kuřecí steaky.
- Zbývající cibuli položte na filet, přikryjte druhým kusem pečicího papíru a řádně zabalte.
- Totéž udělejte s druhým steakem.
- Vložte kuře zabalené v pečicím papíru na rozpálenou pánev a přikryjte pokličkou.
- Kuřecí steaky opékejte z každé strany 10 minut.
- Po upečení vyndejte z papíru a podávejte.
Napište komentář