Tento nový recept na vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů potěší i teď. Nečekejte až do Vánoc 2022

Vanilkové rohlíčky umí zpříjemnit jakýkoliv den a je naprosto jedno, jaké roční období zrovna je. Dle tohoto receptu budete mít velkou várku hotovou do hodiny. 

Dostali jste chuť si připomenout Vánoce? Nebo jen chcete mít po ruce nějakou dobrotu, která vydrží dlouho v lednici a nezkazí se i dva týdny? Vanilkové rohlíčky jsou v tom případě jednoznačná volba. Nejen, že oproti kupování sladkostí z obchodu na nich ušetříte. Zároveň si je můžete dát kdykoliv na ně budete mít chuť a můžete s nimi pohostit i své blízké.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Hladká mouka – 280 g
  • Studené máslo – 210 g
  • Mleté vlašské ořechy – 100 g
  • Moučkový cukr – 80 g
  • Sůl – špetka
  • Vanilkový cukr – dle chuti

Nachystejte si větší mísu a prosejte do ní hladkou mouku. Přidejte sůl, cukr, mleté ​​vlašské ořechy a vanilkový cukr. Máslo nakrájejte na kostky a přidejte ho do mísy k ostatním surovinám. Poté začněte ručně hníst, dokud nevytvoříte hladké a jednolité těsto. Vezměte potravinářskou fólii, těsto do ní zabalte a vložte ho na 15 až 20 minut do lednice, dokud nezatuhne.

Po jeho vyndání z lednice z těsta vždy uřežte kousek a ten rozválejte do dlouhého a tenkého válečku. Rozdělte ho na kousky, ze kterých budete dělat vanilkové rohlíčky. Vždy daný kousek ještě trochu rozválejte a zatočte jeho rohy do tvaru rohlíčků. Nachystejte si plech a vystelte ho pečicím papírem. Každý hotový rohlíček na něj položte a pokračujte, dokud plech kompletně nezaplníte.

Dělejte mezi rohlíčky menší mezery, aby se nepřipekly k sobě. Troubu si samozřejmě předem předehřejte na 180 stupňů. Plech s rohlíčky do ní dejte a nechejte péct okolo 15 až 20 minut. Pravidelně je kontrolujte, aby se nepřipálily. Po upečení je můžete poprášit moučkovým cukrem a nebo cukr nasypejte do misky a každý rohlíček v něm zvlášť obalte, to už záleží jen na vás. Podávejte třeba k šálku dobré kávy. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*