Peču místo perníčků: Medová srdíčka s krémem z Nutelly máčená v čokoládě. Jsou trvanlivá a bez obtíží snášejí dlouhodobé uskladnění

Příprava vánočního cukroví je v plném proudu. Pokud ovšem chcete letos překvapit, vyzkoušejte recept na čokoládová srdíčka s medovým nádechem.

Recept na čokoládová srdíčka s medovým nádechem pochází z dalekého Alžírska, kde jimi nepohrdne snad žádný milovník sladkých dobrot. Ačkoliv se může zdát, že příprava tohoto lahodného cukroví nebude snadná, brzy pochopíte, že nejde o žádnou vědu – nepotřebujete žádné zvláštní suroviny, naopak vše potřebné pravděpodobně máte již ve své spíži.

Čokoládová srdíčka s medovým nádechem

Pokud chcete letos o vánocích opravdu zazářit, připravte si tato čokoládová srdíčka s medovým nádechem. Recept je velmi snadný, takže si s ním poradíte i přesto, že je budete dělat poprvé. Abyste však dosáhli úspěšného výsledku, bude zapotřebí řídit se podle níže uvedených kroků. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, budete k tomu potřebovat následující ingredience:

Na těsto:

  • 250 gramů hladké mouky
  • 100 gramů mletých ořechů
  • 100 gramů změklého másla
  • 50 mililitrů rostlinného oleje
  • 4 polévkové lžíce škrobu
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 sklenice kakaa
  • ½ sklenice medu
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • Špetka soli
Fotografie: Pixabay

Na krém:  

  • 140 gramů másla
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 2 polévkové lžíce Nutelly
  • ½ sklenice cukru 

Navíc:

  • Čokoládová poleva, podle potřeby
  • Cukrářské zdobení, podle potřeby

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte hlubokou mísu, do které vložte změklé máslo, jednu čajovou lžičku vanilkové esence, čtyři polévkové lžíce tekutého medu, přilijte rostlinný olej a přisypte špetku soli. Nyní vezměte elektrický šlehač a všechny přísady vyšlehejte do jemné pěny.
  • Jakmile budete mít hotovo, do směsi přidejte dvě vajíčka a pokračujte ve šlehání, dokud se všechny ingredience pořádně nespojí.

  • Nyní do směsi přisypte mleté ořechy, sklenici kakaa, tři lžíce kukuřičného škrobu a půl sáčku prášku do pečiva. Vše nadále míchejte, abyste získali jednolitou hmotu. Poté začněte přidávat po částech hladkou mouku a rukama hněťte těsto (každou dávku mouky nejprve zapracujte, a až poté přidejte další).
  • Jakmile získáte pevné a nelepivé těsto, zabalte ho do fólie a nechte jej vychladit. Poté z něj začněte odebírat části, které vyválejte na tenčí placky.
  • Připravte si vykrajovátko ve tvaru srdíčka a začněte vykrajovat jednotlivé části těsta. Ty rovnou rozložte na plech pokrytý pečicím papírem (měli byste získat sudý počet srdíček).

  • Plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 190 °C a pečte srdíčka po dobu kolem 7 minut.
  • Mezitím si v misce vyšlehejte máslo s olejem, cukrem a Nutellou, abyste vytvořili krém. Ten vložte do zdobicího sáčku, a jakmile budou srdíčka dopečená, vytlačte vždy na spodní stranu jednoho srdíčka vrstvu krému a přiklopte ji druhým srdíčkem. Takto pokračujte, dokud vám nedojdou ingredience.
  • Jakmile budete mít srdíčka pospojovaná, připravte si čokoládovou polevu a všechny kousku v ní namočte. Nakonec srdíčka posypte cukrářským zdobením.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Pokud vám během příprav něco nesedělo, zde se můžete podívat na video, kde je postup znázorněn krok po kroku:

 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]