Odstranění rzi snadno a rychle. Pomůže obyčejná limonáda a alobal

Hledáte postup na odstranění rzi tou nejjednodušší cestou? Budete se divit, ale pomůže jedna z nejznámějších limonád. Právě ta vám může pomoci nejenom zahnat žízeň, ale dokáže vám pomoci i ve chvíli, kdy vám některé kovové předměty zreznou.

Rez je přirozená

U řady kovů je reznutí zcela běžné. Jedná se o standardní jev, ke kterému dochází hlavně vlivem vlhkosti. V takovém případě ztrácí kov svou přirozenou barvu a začne se u něho objevovat odstín spíše oranžový až rezavý. Právě proto se mluví o rzi, jejíž odborný název je koroze. Na odstranění rzi se může použít mechanické čištění, stejně jako různí speciální produkty. První postup je však celkem namáhavý a ten druhý je zase drahý. Proto vám ukážeme ještě třetí, který je nejjednodušší, nejlevnější a rozhodně i nejefektivnější.

Použijte známou limonádu

Cola není jenom na pití. Můžete ji použít i v případě, že potřebujete odstranit rez. Jak na to? Stačí jí zalít rezavý předmět a následně počkat. To se hodí hlavně u menších věcí, které mohou být ponořeny. Ty následně omyjte, osušte a budou vypadat jako nové. Pokud se jedná o věci větší, tak je vhodné použit kombinaci s alobalem.

Z toho uděláte kuličku a následně ho do coly namáčíte. Poté tímto alobalem čistíte rezavý povrch, jemně krouživými pohyby. A výsledkem bude, že rez půjde dolů doslova jako zázrakem. Potom stačí daný předmět omýt pod čistou vodou, osušit a můžete se těšit z dokonalého výsledku.

Univerzální a jednoduchá pomoc

Jak vidíte, colu nemusíte vždy jenom pít. Díky obsahu různých látek je také dobrým pomocníkem ve chvíli, kdy vás trápí rez na různých místech. Kdo by tušil, že tím nejlepším pomocníkem na odstranění rzi bude známá limonáda, kterou pijí lidé po celém světě. Těm se po čištění v hlavě objevuje také zajímavá otázka – co se děje v jejich žaludcích, když danou limonádu vypijí? Raději o tom nebudeme přemýšlet.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]