Pokud chcete vaši rodinu potěšit nějakým opravdu skvělým jídlem, tak vyzkoušejte připravit tato žebírka v cibulové omáčce.
Vepřová žebra jsou sice velmi chutná, ale vyžadují docela velké množství času na přípravu. Ale na druhou stranu s nimi není moc práce. Žebra totiž stačí orestovat, přidat k nim pár surovin a poté maso dusit, dokud není dokonale měkké. V tomto případě se budou dusit déle než hodinu, ale budou křehká a šťavnatá. Tak co, vyzkoušíte je?
Co budete potřebovat
- 1 kg vepřových žeber
- sladká mletá paprika
- 2 velké cibule
- 2 bobkové listy
- 4 zrnka nového koření
- 150 g zakysané smetany 18%
- 2 lžíce pšeničné mouky
- řepkový olej na smažení
- sůl, pepř
Je to opravdu snadné
Nejprve si žebra opláchněte, osušte a nakrájejte na kousky. Posypte je sladkou paprikou, osolte, opepřete a nechte 15 – 20 minut v klidu. Poté maso z každé strany opečte na pánvi a dejte ho do kastrůlku. Přidejte bobkové listy a nové koření, zalijte horkou vodou, aby bylo maso zcela pokryto, přikryjte a přiveďte k varu.
Cibuli si oloupejte, nakrájejte a orestujte na oleji. Přidejte k masu a přikryté vařte přibližně hodinu a půl. Jakmile bude maso dokonale měkké, smíchejte smetanu s moukou a přidejte ji k žebírkám. Promíchejte, přiveďte k varu a dochuťte. Jako příloha se k tomuto masu skvěle hodí brambory na jakýkoliv způsob. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář