Originální vánoční ozdoba domácí výroby za použití plastových kelímků

Muž vzal desítky kelímků a začal je spojovat dohromady. Co vzniklo? Nádherná vánoční ozdoba, kterou všichni obdivovali. Tím chtěl ukázat, že kelímky není nutné vždy jenom vyhazovat, stejně jako chtěl ukázat, že nejkrásnější vánoční dekorace jsou ty, které si člověk sám vyrobí. A navíc nemusí stát ani korunu.

Stačily jenom kelímky

Co je základem proto, aby vznikla unikátní vánoční ozdoba? Jsou to obyčejné plastové kelímky. Jestliže je doma máte a nechcete je vyhazovat a vytvářet další zbytečný plastový odpad, tak je využijte. Není to nic složitého. Budete jich potřebovat několik desítek. Potom už stačí trocha času a také zručnosti. Až uvidíte výsledek, dost možná nezůstanete jenom u jedné dekorace, ale bude jich hned několik.

Udělejte do kelímků díry

Jako první je třeba do každého kelímku udělat díru, a to do jeho dna. K tomu vám může pomoci třeba i obyčejná vrtačka. Takto postupujte u každého z nich. Je to proto, že následně budete danými otvory provlékat svítící řetěz, který bude nedílnou součástí vašeho výtvoru. Vznikne tak dokonale vypadající velká svítící koule. Taková vánoční ozdoba skutečně dokáže přitáhnout pozornost.

Kelímky spojujte do tvaru koule

Nyní už můžete začít tvořit. Vytvořte velkou kouli, a to jednoduše tak, že dané kelímky budete spojovat jeden vedle druhého. K tomu můžete použít třeba kousek drátu, nebo lze využít také elektrikářské stahovací pásky. Záleží jenom na tom, co máte doma při ruce.

Pověste na libovolné místo

Tato vánoční ozdoba vás nezaujme jenom tím, jak vypadá, ale zaujme vás také tím, že je velmi lehká. Díky tomu ji můžete zavěsit doslova kamkoliv. A nemusíte zůstávat jenom u interiéru. Pokud je použitý svítící řetěz určený i na použití venku, můžete kouli snadno umístit také do exteriéru, a tak si zajímavě a originálně vyzdobit svůj dům. Uvidíte, že rozhodně zaujmete. A to i tím, že jste vše zvládli sami.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]