Dezerty si lidé často dávají buď chvilku po obědě nebo k odpolední kávě. Díky tomuto receptu přijdete na to, jak udělat lahodný dezert, který bude patřit mezi ty zdravější.
Spousta dezertů často bývá spojována s moukou a cukrem. Díky jejich sladké chuti pak někteří lidé snědí více, než je zdrávo. Tím možná potěší hostitele, ale jejich váha je pak smíří s velmi tvrdou realitou. Velmi dobré recepty se však dají udělat i bez těchto dvou ingrediencí. S pomocí tohoto receptu se naučíte skvělý dezert, který neobsahuje ani mouku, ani cukr.
Co budete potřebovat
- 150 g ovesných vloček
- 360 ml mléka
- 2 banány
- 1 vejce
- 30 g kakaa
- 0,5 lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
- 80 g hořké čokolády
Smíchejte vločky a mléko
Vezměte si misku a nasypejte do ní ovesné vločky. Následně zahřejte 300 ml mléka na 70 až 80 stupňů celsia. Poté mléko nalijte do misky s ovesnými vločkami a nechte je několik minut, aby trochu nakynuly. Mezitím si můžete nakrájet banán, který budete potřebovat v následujícím kroku tohoto receptu.
Nic z banánů nechutná tak dobře jako tento dezert. Recept je v posledních týdnech doslova hitem internetu
Do banánu dejte vejce
Rozkrájený banán v mističce pomocí vidličky rozmačkejte tak, abyste z něj vytvořili takové banánové pyré. Poté k němu rozklepněte vejce a důkladně obě suroviny promíchejte. Následně k nim přidejte prášek do pečiva, kakao, sůl a opět všechny ingredience důkladně promíchejte tak, aby se vám veškeré chutě společně propojily.
Dejte vše upéct
Celou směs s banánem poté nasypejte do ovesných vloček s mlékem. Vše společně řádně smíchejte a celou směs pak nalijte do zapékací mísy. Rozehřejte si troubu na 180 °C a zapékací mísu do ní vložte. Dezert pečte přibližně 35 minut. Mezitím si v menším hrnci rozehřejte zbytek mléka a rozpusťte v něm čokoládu. Touto čokoládou nakonec dezert polijte a vše dejte do lednice na pár hodin ztuhnout.
Napište komentář