Tento čokoládový dezert si zamilujete od prvního kousnutí. Recept zvládne i naprostý začátečník, dobrota jako z cukrárny

recept bez mouky

Dezerty si lidé často dávají buď chvilku po obědě nebo k odpolední kávě. Díky tomuto receptu přijdete na to, jak udělat lahodný dezert, který bude patřit mezi ty zdravější.

Spousta dezertů často bývá spojována s moukou a cukrem. Díky jejich sladké chuti pak někteří lidé snědí více, než je zdrávo. Tím možná potěší hostitele, ale jejich váha je pak smíří s velmi tvrdou realitou. Velmi dobré recepty se však dají udělat i bez těchto dvou ingrediencí. S pomocí tohoto receptu se naučíte skvělý dezert, který neobsahuje ani mouku, ani cukr.

Co budete potřebovat

  • 150 g ovesných vloček
  • 360 ml mléka
  • 2 banány
  • 1 vejce
  • 30 g kakaa
  • 0,5 lžičky prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 80 g hořké čokolády

Vločky

Smíchejte vločky a mléko

Vezměte si misku a nasypejte do ní ovesné vločky. Následně zahřejte 300 ml mléka na 70 až 80 stupňů celsia. Poté mléko nalijte do misky s ovesnými vločkami a nechte je několik minut, aby trochu nakynuly. Mezitím si můžete nakrájet banán, který budete potřebovat v následujícím kroku tohoto receptu.

Banán

banánový koláč

Nic z banánů nechutná tak dobře jako tento dezert. Recept je v posledních týdnech doslova hitem internetu

Do banánu dejte vejce

Rozkrájený banán v mističce pomocí vidličky rozmačkejte tak, abyste z něj vytvořili takové banánové pyré. Poté k němu rozklepněte vejce a důkladně obě suroviny promíchejte. Následně k nim přidejte prášek do pečiva, kakao, sůl a opět všechny ingredience důkladně promíchejte tak, aby se vám veškeré chutě společně propojily.

Dezert

Dejte vše upéct

Celou směs s banánem poté nasypejte do ovesných vloček s mlékem. Vše společně řádně smíchejte a celou směs pak nalijte do zapékací mísy. Rozehřejte si troubu na 180 °C a zapékací mísu do ní vložte. Dezert pečte přibližně 35 minut. Mezitím si v menším hrnci rozehřejte zbytek mléka a rozpusťte v něm čokoládu. Touto čokoládou nakonec dezert polijte a vše dejte do lednice na pár hodin ztuhnout.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*