Pokud máte rádi řezy všeho druhu, rozhodně nesmíte vynechat tento lahodný a navíc plněný smetanovou náplní. Hotový je rychle a zvládne ho každý.
Očekáváte důležitou návštěvu a nevíte, co za dezert byste jim měli přichystat? Nebo prostě jen chcete potěšit chuťové buňky nejen své, ale i ostatních členů vaší rodiny? Tento dezert se bude hodit ke každé příležitosti a díky jeho delikatesní chuti si jej zamiluje každý již po prvním kousnutí. Navíc si s ním zpříjemníte i ten nejnáročnější den.
Ingredience a postup přípravy dezertu
Na těsto budete potřebovat:
- Osmdesát gramů hladké mouky
- Šedesát pět mililitrů kefíru
- Osmdesát gramů cukru
- Dvacet pět gramů škrobu
- Třicet mililitrů oleje
- Patnáct gramů kakaa
- Tři gramy prášku do pečiva
- Dvě vejce
- Hlubokou mísu
- Síto
- Metličku
- Plech
- Pečící papír
- Stěrku
Na krém budete potřebovat:
- Sto čtyřicet mililitrů 33% smetany ke šlehání
- Šedesát gramů kondenzovaného mléka
- Hlubokou mísu
- Elektrický šlehač
Na polevu budete potřebovat:
- Čtyřicet gramů mléčné čokolády
- Padesát gramů mléka
- Čtyřicet gramů hořké čokolády
- Třicet gramů másla
- Kastrolek
- Metličku
Vezměte si hlubokou mísu a síto a přes něj do mísy prosejte hladkou mouku, kakao, prášek do pečiva a kukuřičný škrob. Všechny ingredience následně promíchejte dohromady. Do druhé misky vyklepněte dvě vajíčka, přidejte cukr a s pomocí elektrického šlehače vytvořte jemnou nadýchanou pěnu. V průběhu šlehaní přilévejte i olej a kefír, obojí musí mít pokojovou teplotu.
Všechno zvládnete levou zadní a rychle
Jakmile z těsta vytvoříte jednolitou hmotu, přisypejte k ní suchou směs z druhé misky a dohromady zapracujte. Plech na pečení vyložte pečícím papírem a těsto na něj vlijte. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a těsto do ní vložte na cca deset minut. Pravidelně jej kontrolujte, aby se vám náhodou nepřipálilo. Po dopečení jej nechejte řádně vychladnout a když tak s plechem párkrát jemně prašťte o stůl, lépe se vám těsto bude vytahovat.
Než vám vychladne, připravte si krém. Smetanu ke šlehání vyšlehejte elektrickým šlehačem do středně husté pěny. Přilévejte kondenzované mléko a šlehejte, dokud se celý krém nezpevní. Po zchladnutí korpusu jej rozdělte na dvě části, jednu položte, namazejte krémem a zakryjte druhou.
Vložte do lednice aby dezert pořádně zatuhl a vrhněte se na přípravu polevy. V kastrole si rozehřejte mléko s máslem a po rozpuštění přidejte obě nalámané čokolády. Míchejte metličkou, dokud poleva nebude kompletně bez hrudek a lesklá. Dezert vyndejte z lednice, polijte polevou a rozetřete i po bocích. Následně dejte do mrazáku na cca dvacet minut a poté můžete s radostí podávat. Dobrou chuť!