Párek v listovém těstě je pochoutkou, kterou budete milovat

Uzeniny jsou u nás velice populární. Jsou četné možnosti, jak je jíst. A jednu z takových nabízí i recept na párek v listovém těstě. Vyzkoušejte ho a garantujeme vám, že se budete oblizovat. Jde o recept, který využijete, když si budete chtít dát zajímavou svačinku, stejně jako může jít o dokonalou variantu pohoštění pro vaše blízké.

Jaké ingredience budou potřeba?

Už se vám na párek v listovém těstě sbíhají sliny? Pokud ano, nezapomeňte na správné ingredience. Jedině díky nim dosáhnete přesně takové chuti, která bude doslova dokonalá. Aby se vše povedlo, jak má, připravte si tyto věci?

  • 1 balení listového těsta
  • 5 slabých párků
  • 3 lžíce hořčice
  • 1 menší cibuli
  • 100 g sýra
  • 3 kyselé okurky
  • 1 vejce
  • 2 lžičky sezamových semínek

Jdeme na to. Začínáme tvorbou náplně

Vše je velmi jednoduché. Pokud máte balíček kupovaného těsta, stačí ho jenom rozválet. Pokud jste koupili varianty rozválenou, stačí ji položit na kuchyňskou linku a pokládat na ní vše, co patří do středu. Nejprve se bude jednat o jednotlivé nožičky párků. Ty lehce pomažte hořčicí. Dále mezi ně nasypte najemno nakrájenou cibuli a také kyselé okurky. Vše posypte nastrouhaným sýrem.

Uzavřete náplň v těstě

Jakmile je náplň hotová, můžete těsto překládat tak, aby byla uzavřená. Pokud je potřeba, těsto seřízněte na požadovaný tvar. Nyní vezměte vajíčko, které v míse rozšlehejte a následně jím těsto důkladně pomažte. Potom stačí posypat sezamovými semínky a jste přiopraveni na poslední krok.

Dejte do trouby a upečte

Co je tím posledním krokem? Je to samozřejmě pečení, které rozhodně není nijak složité. Naopak. Trouba by měla být rozehřátá na 190 stupňů Celsia, což je optimální teplota pro dosažení skvělého výsledku. Doba pečení je zhruba 20 minut. Potom vyndejte a můžete servírovat. Garantujeme vám, že tento párek v listovém těstě budete stoprocentně milovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]