Pečené kuře z jednoho pekáče je hitem. Přidejte cibuli, brambory a sušené koření

Máte rádi pečené kuře? Kdo by neměl. Tuto masovou pochoutku lze upravit na tisíce způsobů, z nichž jeden je jedinečný. Originálním je náš dnešní recept na pečené kuřecí stehno na pekařský způsob, který si zamilujete. Chutná totiž naprosto skvěle, a navíc je jeho příprava velmi jednoduchá. Neušpiníte tedy hromadu nádobí, ale jen jeden pekáč.

Každý recept je originál

Pokud se vám už teď sbíhají sliny na kuřecí pochoutku, není nic snadnějšího než si ji připravit v klidu a pohodě domova. Stejně jako každý jiný recept, se ani tento neobejde bez důležitých ingrediencí, které dají konečnému pokrmu jedinečnou chuť. Každý můžeme použít na přípravu něco jiného, protože zde nějaký opravdu univerzální recept neexistuje, nicméně pokud si chcete opravdu pochutnat, doporučujeme použít náš recept.

Potřebné ingredience

Nemusíte se bát, že půjde o něco náročného. Jde opravdu o velmi jednoduchý recept, jehož výsledek je ovšem fantastický. Pro jeho přípravu budete potřebovat následující ingredience: 4 kuřecí stehýnka, 1 kg brambor, 4 cibule, 2 polévkové lžíce sádla, 1 kávovou lžičku sušeného tymiánu, 1 čajovou lžičku sušeného rozmarýnu, 1 svazek nasekané petrželky, 1 dl růžového vína a sůl podle chuti. Sami vidíte, že se nejedná o žádné náročné ingredience, neboť většinu máte normálně doma. Maximálně vás může pozastavit víno, ale vinotéky jsou na každém rohu.

Postup receptu

Nastává čas samotného postupu. Prvně si kuřecí stehýnka očistěte, osolte je a pořádně okořeňte. Stejně tak si očistěte brambory, nakrájejte je na plátky, a osolené je vložte do sádlem namazaného pekáče. Na brambory položte okořeněná kuřecí stehna a vložte na ně na kroužky nakrájenou cibuli. Přelijte vínem, přikryjte fólií a vložte do trouby. Pečte jednu hodinu při teplotě 250 stupňů. Po hodině oddělejte fólii a pečte ještě dalších 15 minut. To je vše, přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]