Obyčejná kuřecí prsíčka můžete s trochou fantazie a kreativity proměnit na mistrovské dílo. Zkuste třeba lahodné rolády Hawaii plněné sladkým ananasem a voňavým sýrem.
Kuřecí prsíčka jsou univerzální kus masa, který můžete připravit na milion různých způsobů. Pokaždé budou chutnat jinak a pokaždé budou skvělá. Pokud máte rádi netradiční kombinace, můžete si připravit kuřecí rozládky v trojobalu podle našeho receptu. Jsou plněné ananasem a sýrem a působí neuvěřitelně svěže.
Na kuřecí roládky Hawaii budete potřebovat:
- Kuřecí prsní řízky – 500 g
- ananas z konzervy – 100 g
- sýr – 100 g
- vajíčko – 1 ks
- strouhanka – 50 g
- sůl – dle chuti
- mletý černý pepř – dle chuti
- koření či bylinky, které máte rádi
Maso nakrájejte a nakořeňte
Nejprve připravte kuřecí prsíčka. Omyjte je a očistěte od případných zbytků kostí a šlach. Pak vezměte velmi ostrý nůž a podélně každé prsíčko rozdělte na tenké plátky. Ty vyskládejte vedle sebe na prkénko, položte přes ně kus igelitového sáčku nebo fólie a paličkou je jemně naklepejte.
Připravené kuřecí řízky posypejte solí, mletým černým pepřem a dalším kořením či bylinkami, které máte rádi. Maso s kořením naskládejte do misky, zakryjte ji přilnavou potravinářskou fólií a vložte na jednu hodinu do lednice uležet a marinovat.
Připravte náplň ze sýra a ananasu
Zatímco se kuře chladí, nastrouhejte sýr na hrubém struhadle. Kompotovaný ananas vyjměte z nálevu a nechte ho okapat. Jednotlivé dílky pak nakrájejte nožem na tenké proužky, které smíchejte s nastrouhaným sýrem.
Proleželé kuřecí řízečky vyndejte z lednice. Každý z nich položte na prkénko, na širší část vložte asi jednu polévkovou lžíci směsi strouhaného sýra a krájeného ananasu a tuto směs zatočte do masa a vytvořte pevnou roličku. Tímto způsobem zpracujte veškeré kuřecí řízky i náplň.
Rolády obalte a upečte
Když jsou všechny roládky připravené, zbývá už je jen osmažit. Do hlubokého talíře vyklepněte jedno vajíčko, osolte ho a opepřete a rozšlehejte vidličkou. Do druhého talíře nasypejte trochu strouhanky. Každou roládu nejprve obalte ve vajíčku a následně ve strouhance.
Obalené rolády vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 200 stupňů Celsia. Pečte je po dobu kolem 20 minut. Pak je vyndejte z trouby, nechte mírně zchladnout a podávejte spolu s bramborovými hranolky, vařenými brambory či kaší a čerstvou zeleninovou oblohou.