Největší oblibu mezi strávníky zpravidla získají ty nejjednodušší recepty. Tento nebude výjimkou. Ač jednoduchý, chutí si nezadá ani s obloženými chlebíčky.
Nikdy žádný nezbude a všichni si pochvalují jejich chuť. K jejich přípravě je potřeba jen pár základních surovin a s náplní i ozdobou si můžete pohrát podle vlastní fantazie a zásob, které máte k dispozici. Jako základ můžete použít chléb stejně jako veku, nebo bagetu. Sendviče poslouží jako chutná snídaně i večeře a ani hosté s nimi nepohrdnou při odpoledním občerstvení.
Suroviny
- 1 veka
- 3 stroužky česneku
- 5 vajec
- slunečnicový olej na smažení
- majonéza podle chuti
- zelená cibulka podle chuti
- kopr, nebo jiná bylinka podle chuti
Příprava
Veku nakrájejte na přiměřeně silné plátky a každý z nich osmahněte z jedné strany na rozpáleném oleji. Pozor, olej musí být opravdu rozpálený, pokud by nebyl, veka do sebe nasaje velké množství tuku a výsledek pak nebude příliš chutný.
Rozpálený olej poznáte tak, že drobeček, který do něj vhodíte okamžitě vyplave na hladinu a bude se smažit. Plátky veky by osmažením měly nabýt lehce zlatavou barvu.
Vejce uvařte natvrdo a nechte je vychladnout. Chladnutí můžete urychlit studenou vodou, do které vejce po uvaření ponoříte. Po vychladnutí vejce oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Plátky veky na osmažené straně potřete česnekem podle chuti a namažte majonézou. Pak sendviče posypte nastrouhanými vejci a ozdobte nasekanou cibulkou a bylinkami.
Tipy na závěr
Tento recept si můžete měnit v podstatě podle své fantazie. Možná bychom oproti původnímu receptu doporučovali namíchat vejce a majonézu dohromady a dochutit solí a pepřem podle chuti. Bude to chutnější a bude se s tím méně drobit. Kromě zelených bylinek pak můžete na ozdobu použít červené rajské jablko a žlutou papriku. Vylepšíte tak i barevný vzhled pokrmu, což nikdy není na škodu.