Pikantní chlebové sendviče s vejci a bylinkami. Svačina, kterou nikdo nepohrdne

Největší oblibu mezi strávníky zpravidla získají ty nejjednodušší recepty. Tento nebude výjimkou. Ač jednoduchý, chutí si nezadá ani s obloženými chlebíčky.

Nikdy žádný nezbude a všichni si pochvalují jejich chuť. K jejich přípravě je potřeba jen pár základních surovin a s náplní i ozdobou si můžete pohrát podle vlastní fantazie a zásob, které máte k dispozici. Jako základ můžete použít chléb stejně jako veku, nebo bagetu. Sendviče poslouží jako chutná snídaně i večeře a ani hosté s nimi nepohrdnou při odpoledním občerstvení.

Suroviny

  • 1 veka
  • 3 stroužky česneku
  • 5 vajec
  • slunečnicový olej na smažení
  • majonéza podle chuti
  • zelená cibulka podle chuti
  • kopr, nebo jiná bylinka podle chuti

Příprava

Veku nakrájejte na přiměřeně silné plátky a každý z nich osmahněte z jedné strany na rozpáleném oleji. Pozor, olej musí být opravdu rozpálený, pokud by nebyl, veka do sebe nasaje velké množství tuku a výsledek pak nebude příliš chutný.

Rozpálený olej poznáte tak, že drobeček, který do něj vhodíte okamžitě vyplave na hladinu a bude se smažit. Plátky veky by osmažením měly nabýt lehce zlatavou barvu.

Vejce uvařte natvrdo a nechte je vychladnout. Chladnutí můžete urychlit studenou vodou, do které vejce po uvaření ponoříte. Po vychladnutí vejce oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Plátky veky na osmažené straně potřete česnekem podle chuti a namažte majonézou. Pak sendviče posypte nastrouhanými vejci a ozdobte nasekanou cibulkou a bylinkami.

Tipy na závěr

Tento recept si můžete měnit v podstatě podle své fantazie. Možná bychom oproti původnímu receptu doporučovali namíchat vejce a majonézu dohromady a dochutit solí a pepřem podle chuti. Bude to chutnější a bude se s tím méně drobit. Kromě zelených bylinek pak můžete na ozdobu použít červené rajské jablko a žlutou papriku. Vylepšíte tak i barevný vzhled pokrmu, což nikdy není na škodu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]