Piškotový dort je skvělá pochoutka i základ mnoha dezertů

Pečení nemusí být nijak složité ani náročné. Kdo zná tento recept na piškotový dort, ten vám to potvrdí. Zkuste ho také. Sami se přesvědčíte o jeho jednoduchosti, ale také o jeho skvělé vláčné chuti. Navíc má hned dvě využití. Může být dezertem sám o sobě. Pokud však chcete něco přece jenom lepšího, použijte ho jako základ k různým krémovým zákuskům. Je to na vás.

Co budete potřebovat?

Unikátní na tomto piškotovém dortu je i to, že nepotřebujete nijak složitě odvažovat suroviny. Potřebovat budete pouze vejce a mouku. A podle toho, kolik bude potřeba vajec, přidáte tolik lžic mouky. A tak záleží jenom na vás, jaké množství chcete připravit. Dále bude potřeba cukr, a i tady platí, že kolik je vajec, tolik bude lžiček cukru. Na jeden plech přidáte také jedno balení prášku do pečiva a také šťávu z polovinu citronu. Nic více potřeba nebude. To potvrzuje jednoduchost daného receptu.

Jdeme na to, těsto vznikne jednoduše

Máte již potřebné suroviny? Tedy stejný počet vajec, lžic mouky a lžiček cukru? Pokud ano, můžete se pustit do přípravy těsta. To se dělá na dvě fáze. První je vytvoření sněhu z bílků, který vyšleháte s trochou cukru. Ten následně opatrně vmícháte do směsi, která vznikne tak, že smícháte zbývající cukr, žloutky a mouku. Vzniknout by mělo jednotné a sladké těsto bez hrudek.

Nyní na plech a do trouby

Plech si vystelte pečícím papírem, aby se vám piškotový dort nelepil. Těsto na něho nalijte a již můžete vkládat do trouby. Teplota by měla být 200 stupňů Celsia. A při té pečete piškotový dort podobu 15–20 minut podle jeho výšky, ale i podle jeho barvy. Když čas uplyne, vyndejte ho a můžete ho nechat vystydnout.

Je na vás, co s ním dále

Jak ho dále využít? Můžete ho třeba rozkrojit a namazat marmeládou, nebo ho můžete namazat krémem. Stejně tak ho můžete rozdělit a udělat z těsta zajímavě vypadající řezy. Též není absolutně žádný problém ho například jenom polít čokoládou. Kreativitě se meze nekladou a možnosti využití rozhodně nijak nebrání ani univerzálnost těsta a samozřejmě i následného výsledku.