Piškotový korpus snadno a rychle. Univerzální základ mnoha moučníků

Piškotový korpus je jeden ze základních moučníků. Jak zajistit, aby bylo jeho těsto dokonalé? Pomocí tohoto receptu. Správné ingredience, jejich optimální množství a také dodržený technologický postup, to vše jsou věci, které zajistí, že výsledek bude takový, jaký má být. Tedy že piškotový dort nebude suchý a bude vláčný, že bude velmi chutný, ale i nadýchaný a vláčný. Zkuste a uvidíte.

Co budete potřebovat?

Je až překvapivé, že recept na piškotový korpus vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Jenom to potvrzuje, že ty nejlepší věci jsou v podstatě jednoduché. Pokud také chcete dosáhnout skvělého výsledku, tak postačí, pokud si nachystáte:

  • 6 vajec
  • 6 lžiček cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 6 lžic mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 špetku soli
  • 1 lžíci másla

Nejprve žloutky

Jako první berete do ruky vejce a oddělíte bílek od žloutku. Ty budete potřebovat jako první, jelikož je vyšleháte s cukrem a vanilkovým cukre. Potom ke směsi postupně přidáváte mouku, kterou jste předtím promíchali s práškem do pečiva a také se špetkou soli. Když je směs požadované tuhé konzistence, můžete ji nechat při pokojové teplotě nějaký čas odpočívat.

Nyní vyšlehejte bílky

Postup s bílky je velmi jednoduchý, jelikož i ty je třeba vyšlehat. Nejlepší je samozřejmě použít kuchyňského robota, který vám ušetří práce a zajistí, že sníh z bílků bude dokonalý. Když jste s jeho konzistencí spokojeni, tak ho můžete opatrně vmíchat do základu těsta. Díky tomu si základ na piškotový korpus zachová nadýchaný stav.

Už jenom do trouby

Když je těsto na piškotový korpus hotové, můžete se pustit do jeho pečení. Vezměte dortovou formu, kterou vytřete máslem, které eliminuje připalování a také lehce přidá na chuti. Potom do formy stačí nalít těsto. Když je i to na svém místě, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. Doba pečení je asi 20 minut. Zda je střed upečený zkontrolujete pomocí špejle. Poté vyndáte a necháte vychladit. A je hotovo.