Netradiční placka ze strouhaných brambor: Recept, který vás dozajista ohromí

Jeden z nejjednodušších receptů na bramborovou placku, který si můžete připravit sami doma a nebudete k tomu potřebovat téměř žádné ingredience.   

Tento recept na bramborovou placku je opravdu velmi jednoduchý a zvládne jej připravit i každý začínající kuchař. Jeho příprava je rychlá, nebudete potřebovat téměř žádné ingredience, a výsledkem pro vás bude velmi chutný pokrm. Pokud tento postup alespoň jednou vyzkoušíte, určitě si ho zamilujete a zařadíte jej do svého jídelníčku, či jídelníčku celé vaší rodiny. Další kroky najdete níže.

Nejjednodušší bramborová placka

Bramborové placky mohou být opravdu jednoduchou svačinkou, nebo dokonce lehčím obědem, pokud si je obohatíte například o kousky masa, sýra, hub či o další ingredience. Toto je sice recept pouze na placku samotnou, ale její obohacení nevyžaduje žádné těžké dovednosti. Můžete si ji tak například jednoduše namazat omáčkou či jinými pochutinami. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 500 gramů čerstvých brambory
  • 2 kusy vejce
  • Sůl, pepř, či další jiná koření podle potřeby
Fotografie: Pexels

Jednoduchý postup vaření:

  • Nejprve ze všeho brambory nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Následně z nastrouhaných brambor vymačkejte veškerou přebytečnou tekutinu.

  • Nyní rozšlehejte vejce metličkou, smíchejte je s nadrobno nakrájenou zeleninou tak, jak to máte rádi, osolte a opepřete. Dále si můžete přidat dle chuti také aromatické bylinky.
  • Rozehřejte na pánvi malé množství rostlinného oleje a položte na něj vrstvu nastrouhaných brambor (pouze část z nich) tak, aby vznikla placka ve tvaru pánve.
  • Přikryjte pánev pokličkou a několik minut nechte placku smažit.
Fotografie: Pixabay
  • Směs z vajec a bylinek přelijte a rovnoměrně rozetřete po bramborové placce na pánvi.
  • Smažte ještě asi 5-7 minut a poté přidejte nastrouhaný sýr. Můžete použít libovolné množství.
  • Navrch nyní nasypte ještě druhou část nastrouhaných brambor a pár minut nechte pokrm smažit, aby se povrch dostatečně zpevnil.
  • Pomocí talíře bramborovou placku otočte a několik minut ji nechte smažit ještě z druhé strany.
  • Můžete podávat!
Fotografie: Pixabay

Tuto aromatickou bramborovou placku podávejte se zakysanou smetanou nebo horkými omáčkami, dle vaší chuti. Můžete jej také doplnit dalšími ingrediencemi, jak už bylo například zmíněno, přidejte opečené houby, kousky vařeného masa nebo šunku, kousky klobásy a podobně.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]