Hlávkové zelí na talíři nemusí chutnat úplně každému. Díky tomuto jednoduchému receptu si ho v kombinaci s mletým masem zamilujete natolik, že ho budete jíst pravidelně.
Hodně lidí zapomíná během dne do svého jídelníčku přidat nějakou zeleninu. Někteří na to prostě nemají čas, aby si jí připravili, a naopak dalším lidem třeba zelenina nechutná. Přitom celá příčina může být jen to, že si jí neumí správně připravit. S pomocí tohoto jednoduchého receptu si tak připravíte například hlávkové zelí, které vám bude zaručeně chutnat.
Co budete potřebovat
- 1 hlávkového zelí
- 30 ml rostlinného oleje
- 2 cibuli
- 300 g mletého masa
- 1 lžičku soli
- 0,5 lžičky mleté sladké papriky
- špetku mletého pepře
- 0,5 lžičky koriandru
- 3 vejce
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 5 polévkových lžic mouky
Nejdříve zpracujte zeleninu
Hlávkové zelí si nejdříve obalte potravinářskou fólií a dejte ho na 10 minut lehce ohřát do mikrovlnky. Následně ho vyjměte a oberte od změklých listů. Cibuli si nakrájejte nadrobno, vezměte pánev s rostlinným olejem a rozehřejte ji. Cibuli na ní lehce osmažte do zlatova a poté přemístěte do nějaké větší misky, kde jí budete moci smíchat s dalšími ingrediencemi.
Tahle třísložková paráda vyřeší problém všech líných večerů. Bramborové placky si zamilují i děti
Vytvořte si náplň
K cibuli přidejte mleté maso, mletou sladkou papriku, koriandr a mletý pepř. Vše spolu důkladně promíchejte, aby vám vznikla masová směs. Následně si vezměte list hlávkového zelí a dejte na něj menší vrstvu masové směsi. Tu poté přikryjte druhým listem zelí, čímž vám vznikne taková plněná zelná kapsa. Stejný postup aplikujte i na další zelné listy.
Celý pokrm dokončete
V samostatné misce si rozklepněte a rozšlehejte vejce. K němu poté přidejte zakysanou smetanu, sůl a mouku. Vytvořte tím těstíčko, kterým následně obalíte plněné zelné listy. Ty nakonec dejte do pánve na rozehřátý rostlinný olej a osmažte je z obou stran tak, aby měly zlatavou barvu. V tuto chvíli máte hotovo a výsledný pokrm můžete ještě ozdobit trochou zakysané smetany.
Napište komentář