Uložte si tento recept: Papriky plněné šunkou, které budou na stole vypadat dobře při každé příležitosti!

Takto plněné papriky se úplně nejlépe hodí jako nějaký dobrý předkrm, který bude krásně vypadat na jakémkoliv stole.

Předkrmy ze zeleniny jsou sice docela časté, ale ne všechny vypadají tak dobře, jako právě tady tento. Navíc je až směšně jednoduchý, takže ho budete mít hotový do pár minut, pokud jste aspoň trošku zruční. Nebudete k jeho přípravě potřebovat moc ingrediencí, zkrátka je to naprosto ideální předkrm. Opravdu ho vyzkoušejte, budete nadšení.

Co budete potřebovat

Tyto plněné papriky jsou nejen velmi jednoduché na přípravu, ale chuťově jsou velmi dobré a na stole vypadají naprosto nádherně. Rozhodně je vyzkoušejte. Co tedy budete potřebovat?

  • 2 zelené papriky,
  • 1 červená paprika,
  • kopr,
  • zelená petrželka,
  • 200 g smetanového sýra,
  • 75 g másla,
  • 4 stroužky česneku,
  • 150 g šunky.

Skvělý a jednoduchý předkrm

Nejprve si smetanový sýr dejte do mrazáku, šunku nakrájejte na malé kousky, kopr a petrželku si nasekejte. Šunku dejte do mísy a smíchejte ji s nasekaným koprem a zelenou petrželkou. Smetanový sýr vyndejte z mrazáku a nastrouhejte, poté přidejte do šunkové směsi. Aby máslo změklo, vyndejte ho 30 minut předem z lednice. Pokud jste zapomněli, nakrájejte ho na kostičky a dejte na 5 sekund do mikrovlnky.

Nyní si očistěte česnek a prolisujte ho. Přidejte ho do vaší směsi a pořádně ji promíchejte vidličkou. Papriky omyjte, odřízněte konce a odstraňte všechna semínka. Musíte dát pozor na to, aby papriky zůstaly celé. Naplňte je náplní a poté dejte do lednice. Takto totiž máslo vychladne a náplň se úplně spojí. Po pár hodinách vyndejte papriky z lednice a nakrájejte je ostrým nožem na půl cm silné plátky. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]