Stačí nastrouhat cuketu a brambory. Tak jednoduchou a chutnou večeři jsem ještě nedělali. Honem si recept uložte do záložek

struhadlo brambory cuketa

Cuketa je hojně pěstovanou zeleninou, hlavně v letních měsících. Není nijak náročná a vyrůst může doslova na každé zahrádce. Jak tedy tento kus zeleniny přeměnit v lahodný pokrm.

Její zastoupení v kuchyni nebývá hojné a to hlavně proto, že její chuť není nijak specifická ani výrazná. Cuketa je druhem zeleniny, který je plný vody. Její konzumace je také velmi ošemetná, často totiž nekonzumujeme ani slupku, ani semínka této suroviny. Mnoho lidí se jí proto v kuchyni vyhýbá a to zejména proto, že neví jak ji přeměnit na chutný pokrm.

Ingredience potřebné na přípravu pokrmu z cukety a brambor:

  • cuketa – 3 ks
  • brambory – 3 ks
  • vejce – 4 ks
  • rostlinný olej – 120 ml
  • mouka – 150 ml
  • prášek do pečiva
  • zelená cibule, petržel
  • mozzarella – 150 g
  • řecký jogurt – 2 lžíce
  • majonéza – 2 lžíce

strouhaná cuketa

Z cukety a brambor vytvoříme směs

Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme se solí a necháme 10 minut odpočívat. Stejným způsobem si připravíme brambory. Ve vedlejší misce si připravíme vejce s rostlinným olejem, které ušleháme. Do směsi prosejeme mouku a vypracujeme těsto. Přidáme do něho prášek do pečiva a opět propracujeme. Do těsta poté přidáme připravenou a nastrouhanou cuketu a také brambory.

cuketa koláč plech

Směs umístíme do trouby a čekáme

Těsto ještě dochutíme mletou paprikou, sušeným koprem a solí. Přidat můžeme i jiné oblíbené koření, s tímto základem si ale vystačíme. Připravíme si plech, na který umístíme pečicí papír a pokapeme rostlinným olejem. Těsto na plech rovnoměrně rozprostřeme a pokryjeme nakrájenou mozzarellou na plátky. Pečeme v troubě při 180 stupních po dobu jedné hodiny.

cuketa koláč

K dochucení nám poslouží omáčka

Během pečení si připravíme omáčku, která nám vznikne smícháním řeckého jogurtu s majonézou. Tuto směs následně dochutíme solí a stroužkem česneku. Vhodným dochucovadlem je také kopr, pokud ale nejsme jeho milovníci, můžeme jej vynechat. V případě, že se nám nechce dělat domácí omáčka nebo nás tlačí čas, vystačíme si i s nějakou kupovanou. Na výsledné chuti to neubere.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*