Kuře už jinak nepeču: V jediném pekáči s bramborami a sýrem je jako v obláčku. Nic lepšího jsem nejedla

brambory zapečené

Brambory jsou velmi oblíbenou přílohou a to i přesto, že v minulosti byly považovány za toxické. Dnes je najdeme na jídelníčku každé restaurace a i doma po nich často sáhneme při přípravě jídla.

Jednoduché a rychlé chody jsou v kuchyni velmi oblíbené, pokud během přípravy jídla dokonce zašpiníme pouze jednu zapékací mísu, je to jen další výhoda. Takovým pokrmem, který nás zároveň velmi překvapí, jsou i brambory s masem. Snadno je připravíme, vložíme do trouby a dále se již o ně nemusíme starat. Během chvíle tak máme lahodnou večeři, která zasytí celou rodinu.

Ingredience potřebné na zapečené brambory s masem:

  • 8 středně velkých brambor
  • 500 gramů kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 150 gramů tvrdého sýru
  • 10 polévkových lžic majonézy
  • rostlinný olej
  • oregano
  • sůl
  • černý pepř

plátky brambor

Brambory nakrájíme na plátky a důkladně dochutíme

Jako první krok si připravíme brambory, které očistíme a zbavíme slupky. Poté je nakrájíme na tenké plátky, které umístíme do hluboké mísy a dochutíme solí a oreganem. Vše zakápneme rostlinným olejem a důkladně promícháme. Brambory necháme stranou a připravíme si kuřecí maso. Každý kus důkladně očistíme a naklepeme na tenké plátky.

maso brambory sýr

hotové bramboráky

Bramboráky s kuřecím masem jsou prostě ráj v puse. Tento recept si zamilujete od prvního vyzkoušení

Kuřecí maso si připravíme na pánvičce

Jednotlivé kusy masa ochutíme solí a pepřem a na pánvičce s trochou rostlinného oleje osmažíme z obou stran. Jakmile máme maso hotové, nakrájíme si na kolečka připravenou cibuli a nastrouháme sýr. Nyní již budeme pokrm pouze vrstvit do finální podoby. Do plechu, který bude mít na dně pečící papír, umístíme nejprve vrstvu brambor. Na ty následně poskládáme jednotlivé kusy připraveného masa.

hotové brambory

Pokrm je zapotřebí spojit, sáhneme po oblíbené majonéze

Nakrájenou cibuli si smícháme v misce spolu se sýrem, vše spojíme majonézou. Takto připravenou omáčkou následně potřeme každý kus masa. Připravený plech s pokrmem umístíme do předehřáté trouby a pečeme po dobu 30 minut na 190 stupňů. Jako přílohu k tomuto pokrmu si můžeme připravit lehký salát, například okurkový nebo rajčatový.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*