Z geniálního triku mé sestřenice na křupavé taštičky z listového těsta jsem si protřela oči

Listové těsto se v české kuchyni těší velké oblibě. Používá se na řadu receptů, sladkých i slaných. Originálně jej ale můžeme využít při tvorbě taštiček.

Pokud si listové těsto zakoupíme v obchodě, dokážeme v kuchyni během chvilky vytvořit lahodné pokrmy. Neobvyklým způsobem ale můžeme listové těsto připravit v případě, že si na pomoc vezmeme tvořítko na led. Díky němu můžeme za pomoci listového těsta v kuchyni vytvořit lahodné a chutné taštičky a to doslova za pár minut.

Ingredience na přípravu taštiček z listového těsta:

  • listové těsto – 300 gramů
  • vejce – 1 kus
  • sýr – 200 gramů
  • smetanový sýr – 100 gramů
  • šunka – 100 gramů
  • mouka – 20 gramů
  • sezam – 10 gramů

listové těsto plnění

Taštičky za nás vytvoří tvořítko na led

Tvořítko na led, které budeme k přípravě potřebovat, si posypeme moukou. Poté na ně položíme listové těsto a to postupně a tak, že pokládáme řadu za řadou. Jemným stisknutím těsto zmáčkneme do jednotlivých bublin na led. Je zapotřebí pracovat opatrně, aby nám v těstě nevznikly praskliny.

bramborová kaše

Nejchutnější bramborová kaše dle starého německého receptu. Je mnohem lepší než ta česká díky tajné přísadě

Taštičky z listového těsta

V misce si připravíme náplň do taštiček

Jakmile máme těsto umístěno ve tvořítku na led, vrhneme se na přípravu náplně. Na tu budeme potřebovat sýr, který si nastrouháme na jemném struhadle a umístíme do misky. K nastrouhanému sýru přidáme sýr smetanový a najemno nakrájenou šunku. Směs pořádně promícháme a naplníme s ní jednotlivé taštičky, které nám vznikly v tvořítku.

Taštičky z listového těsta

K taštičkám z listového těsta se hodí jemná omáčka

Naplněné taštičky potřeme rozšlehaným vejcem a formu na led přikryjeme druhým plátem těsta. Nyní jednoduše tvořítko na led otočíme a těsto nakrájíme na jednotlivé taštičky. Jejich povrch opět potřeme rozšlehaným vejcem a umístíme do trouby. Taštičky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů po dobu 20 minut. K výslednému pokrmu se hodí omáčka, kterou vytvoříme smícháním nastrouhané okurky, řeckého jogurtu, česneku a rostlinného oleje.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*