Oreo sušenky patří celosvětově k jedněm z nejoblíbenějších. Jejich domácí příprava však není vůbec složitá a tak je můžete podle tohoto receptu vyzkoušet.
Dvě tmavá sušenková kolečka s bílou náplní uvnitř. To jsou oblíbené Oreo sušenky, kterým málokdo odolá. Můžete si je však upéct jednoduše i sami. Nejenže ušetříte, ale vyhnete se zbytečným přídatným látkám, které nejsou příliš zdravé. Hotové sušenky pak můžete povznést ještě na vyšší úroveň a udělat z nich sladký dezert s bílou čokoládou.
Ingredience na sušenky Oreo
- 200 g krystalového cukru
- 140 g másla
- 1 vejce
- 160 g hladké mouky
- 25 g holandského kakaa
- 25 g černého kakaa (holandské postačí, ale sušenky nebudou mít typicky černou barvu)
- 6 g prášku do pečiva
Náplň do sušenek
- 115 g másla
- 240 g moučkového cukru
- 10 g vanilkového extraktu
Postup přípravy receptu
Smíchejte mouku, kakao, kypřící prášek a sůl v menší misce. Ve velké misce smíchejte změklé máslo a cukr. Pokud použijete šlehač, pak vám vznikne nadýchaná hmota asi za tři minuty. Poté přidejte vejce a znovu ještě tři minuty mixujte, aby se vše dobře spojilo. Nyní přidejte smíchané suché přísady z menší misky. postupně je zapracujte vařečkou nebo šlehačem na nízké otáčky.
Jakmile je vše dobře propojené, začněte těsto nabírat lžící a pokládejte kopečky těsta na plech vyložený pečícím papírem. Nechte mezi nimi asi 5 cm místa. Plech vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte přibližně 10 minut. V půlce pečení plech otočte. Po upečení nechte cookies zcela vychladnout. Ingredience na náplň smíchejte dohromady, aby vznikla lehká a nadýchaná směs. Na každou sušenkovou placku dejte asi půl lžičky náplně a přiklopte druhou sušenkou. Lehce zmáčkněte a je hotovo.
Ingredience na Oreo v bílé čokoládě
1 balení sušenek Oreo (cca 100 g)
240 g bílé čokolády
50 ml tekuté smetany ke šlehání 33-35%
Postup přípravy
Nejprve si ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu se smetanou. Průběžně míchejte, dokud se vše nespojí dohromady. Kupované nebo domácí Oreo sušenky nalámejte na menší kousky a nasypte je do rozpuštěné bílé čokolády. Vše promíchejte, aby se sušenky všechny obalily čokoládou. Vezměte si obdélníkovou misku nebo pekáček přibližně 20×16 cm velký a vyložte ho pečícím papírem.
Sušenkovou směs na něj přelijte, zarovnejte stěrkou a uložte na 2-3 hodiny do lednice. Po vyndání z lednice vyklopte dezert na prkénko, odstraňte pečící papír a nakrájejte ho na menší kousky. Dobrou chuť.
Napište komentář