Potěšte své chuťové pohárky a připravte jim chutnou a zdravou zelnou omeletu

Pokud vám v lednici zbylo alespoň půl hlávky zelí, neváhejte a vyzkoušejte omeletu, kterou budete chtít vařit už pořád.

Omelety děláte jistě ze všeho možného, ale napadlo vás vyzkoušet zelí? Pokud ne, měli byste to napravit. Zelná omeleta je totiž o výborný pokrm, který si vydobude čestné místo mezi vašimi recepty. Příjemným bonusem je při přípravě tohoto jídla fakt, že se řadí mezi zdravá, tudíž nemusíte mít výčitky svědomí, pokud zhřešíte a půl porce (porci) si přidáte.

Ingredience, které budete potřebovat:

  • ½ hlávky zelí
  • 3 vejce
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce pšeničné mouky
  • 1 stroužek česneku
  • koriandr (nebo petržel)
  • jarní cibulku
  • chilli papričky
  • sezam
  • rostlinný olej

Postup přípravy zelné omelety je velmi jednoduchý:

Nejprve si na jemné proužky nařežte zelí, koriandr, jarní cibulku a česnek. V druhém kroku veškeré připravené suroviny vložte do větší mísy a dobře promíchejte. Do menší misky rozklepněte tři vejce, přidejte sójovou omáčku, mouku a chilli papriku (dle vašich chuťových preferencí). Vše důkladně promíchejte – soustřeďte se i na dno a stěny, kde k promíchávání dochází hůře.

Posléze vlijte rozmíchanou směs do větší mísy, kde máte nasekané základní suroviny a důkladně promíchejte. V dalším kroku si k ruce vezměte pánev a olej, který do ní nalijte a rozpalte. Do dostatečně rozpáleného oleje nalijte směs na zelnou omeletu a zarovnejte ji po celé ploše pánve. Povrch omelety posypte sezamovými semínky.

Omeletu smažte přibližně pět až sedm minut na mírném plameni, dokud se dostatečně nepropeče. Pokud si troufáte, můžete ji zkusit obrátit, aby se snáze propekla i z druhé strany. Zelí by mělo za uvedený čas přípravy změknout, ale pokud na to nechcete spoléhat, můžete si ho předvařit. Do omelety můžete také navíc přidat houby nebo klobásu, které jí dodají další rozměr.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]