Praktické rady ohledně oblečení, které by měla znát každá žena

Jste žena a ráda se hezky oblékáte? Móda je pro vás druhý život a neustále řešíte, co na sebe? Baví vás šít a neustále něco na sobě a na svém oblečení upravovat? Pokud ano, pak byste měli znát triky, které vám mohou v mnohých případech pomoci a ušetří čas. Máme pro vás například radu, co dělat, když si polijete bílou košili červeným vínem. 

Oblečení vyžaduje zvláštní péči

V dnešní době mnohdy nestačí jen dát špinavé prádlo do pračky a začít prát. V mnoha případech vyžadují oděvy zvláštní péči. Ne ovšem všichni víme, jak správně o oděvy pečovat. Připravili jsme si pro vás několik zajímavých rad a tipů, jak můžete o své oblečení pečovat, snadno je zbavit zaschlých skvrn a obnovit jejich původní barvu.

Praktické rady do nepohody

Pokud máte ve svém šatníku oblečení, které vás píchá a škrábe kdykoliv si ho dáte na sebe, existuje snadné řešení, které ho udělá mnohem měkčí. Vložte oblečení do vzduchotěsného nylonového sáčku, a na noc vložte sáček do mrazáku. Ráno ho vytáhněte, oblečení opláchněte a nechte pořádně uschnout.

Používáte deodorant a často máte od něj na oblečení skvrny? Pokud ano, třete je hrubší bavlněnou ponožkou. Po nějakém čase by měly skvrny zmizet.

Nyní jde zde klasická rada. Pokud vás trápí žluté skvrny od potu, použijte naprosto obyčejný čistící prostředek jako je mýdlo s jelenem a prádlo vyperte. Uvidíte, že skvrny zmizí.

Všimnete-li si, že máte urvaný nebo uvolněný knoflík, ale z důvodu spěchání ho nyní nemáte čas přišít, naneste na něj čirý lak na nehty. Bude to držet, a nikdo to nepozná.

V případě, že si bílou košili polijete bílým vínem, vůbec se nemusíte obávat. Stačí rozpustit sůl ve vodě, a nanést to na špinavé místo. Následně rozpusťte v 1 l vody jednu lžíci amoniaku a košili v ní umyjte.

Vyjela-li vám kostice v podprsence ven, obvažte ji obvazem, aby vás neporanila. Jakmile budete mít čas, tak ji zasuňte zpět, nebo kupte novou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]