Praní bílých ponožek má svá specifika. Aby byly sněhově bílé, je potřeba použít jedlou sodu, citron nebo sůl

Nedaří se vám praní bílých ponožek a pokaždé jsou zašedlé až žluté? Zkuste použít citron, ale i ocet nebo jedlou sodu. Právě to jsou látky, které mají výjimečné bělící účinky, a které koupíte snadno kdekoliv. Ostatně o tom se můžete sami přesvědčit. Podívejte, jak je použít správně.

Citron

Toto ovoce není jenom na dochucení jídel a nápojů. Citron vám může pomoci i při praní bílého prádla. Dejte do hrnce trochu vody a k ní přidejte citronovou šťávu. Následně vodu zahřejte a když je teplá, vhoďte do ní bílé ponožky. Ty nehte v této vodě zhruba 15 minut odmočit. Následně už postupujte tak, jak jste zvyklí. Dejte je do pračky, přidejte prášek na bílé a vyperte. Uvidíte, že po vyprání budou doslova zářit.

Mořská sůl

Použití je velmi jednoduché. I tady je postup spojený s tím, že nejprve ponožky namočíte. Budete potřebovat studeno vodu, ve které rozpustíte hrst mořské soli. Dbejte na to, aby se jednalo o sůl skutečně kvalitní, která má vysoký obsah látek, které v tomto případě účinkují. Takto necháte ponožky máčet ideálně po dobu 24 hodin. Následně opět klasicky vyperete.

Jedlá soda

Postup s ní je v podstatě stejný, jako je tomu v případě soli. I tady budete potřebovat hrst jedlé sody, kterou následně rozpustíte ve studené vodě. Ponožky v ní necháte 24 hodin a následně je standardně vyperete. Zkuste to a budou dokonale bílé. V případě potřeby je možné nechat ponožky namočené klidně i delší dobu. Jedlá soda jim rozhodně nijak neuškodí.

Kysličník

Máte v lékárničce kysličník na ošetření různých drobných zranění? Pokud ano, přidejte zhruba půl malé skleničky kysličníku do samotného praní. Tedy do přihrádky, kam dáváte prací prášek. Následně nechte projít běžný program na bílé prádlo. Až budete ponožky vytahovat a budete kontrolovat jejich barvu, tak si můžete být jisti, že tento postup praní funguje skutečně velmi dobře.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]