Pravá francouzská cibulačka zaujme chutí i krémovou konzistencí

Jsou recepty, které patří mezi klasiku. Sem se rozhodně řadí také francouzská cibulačka. Podívejte, se jak na ni. Máme na mysli autentický recept, který vás dostane jak chutí, tak i samotnou krémovou konzistencí, která není u většiny tuzemských polévek zvykem. O to jasnější důvod, proč byste ji měli vyzkoušet.

Začínáme cibulí

Jako první je pochopitelně třeba připravit si cibuli. A té bude potřeba opravdu hodně, a tak počítejte s tím, že při její přípravě budete dost možná brečet. Cibuli si oloupejte, překrojte na půl a potom krájejte na kousky. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechnu. Nakrájenou cibuli vložte do hrnce s trochou kvalitního oleje.

Míchejte a restujte

Nyní je třeba zapnout sporák a cibuli v hrnci restovat. Důležité je i pravidelné míchání, které eliminuje spálení. Pamatujte na to, že cibule by měla mít lehce hnědou barvu. Jedině tak bude francouzská cibulačka chutnat tak, jak má. Barva má totiž vliv i na její následnou chuť. Když jste se stavem cibule spokojeni, můžete ji zaprášit moukou a potom promíchat. Následně přidáte také lžíci zakysané smetany, která základ polévky zjemní.

Zalijte vývarem a vařte

Pravá francouzská cibulačka by se měla dělat jenom z domácího zeleninového vývaru. Pokud ho nemáte, můžete alternativně použít bujon. Tedy klasikou kostku. Jakmile je cibule zalitá vývarem, můžete přiklopit hrnec poklicí a vařit. Jelikož je cibule již měkká, klidně postačí jenom pár minut, pro propojení chutí a pro provaření mouky, která polévku zahustí.

Můžete servírovat

Když je polévka hotová, tak už nic nebrání jejímu servírování. To by mělo probíhat vždy s toustem, který je zapečený se sýrem. Takto jedí cibulovou polévku Francouzi. Rozhodně to doporučujeme vyzkoušet, jelikož kombinace pečiva a sýru dodá polévce skutečně delikátní chuť. A jak můžete vidět, francouzská kuchyně není ani složitá, ani nemusí být nijak drahá.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]