Tento předkrm se skvěle hodí k úplně každé příležitosti. Je jednoduchý a opravdu velmi dobrý

Tato mrkvová roláda potěší chuťové buňky snad každého člověka. Budete ji mít hotovou jen za několik minut.

Pokud chystáte nějakou oslavu a nebo jen zkrátka budete mít návštěvu, zkuste všechny překvapit tím, že uděláte tento předkrm. Je velmi jednoduchý na přípravu, netrvá moc dlouho a chuťově je opravdu moc dobrý. Nebudete ani potřebovat moc ingrediencí, takže jako taková rychlovka je to úplně ideální. Tak co, zkusíte to?

Co budete potřebovat

Roláda

  • 600 g mrkve
  • 5 vajec
  • půl lžičky mletého pepře
  • lžičku soli
  • 10 g másla
  • 2 lžíce oleje

Na náplň

  • 300 g sýra
  • 3 – 4 lžíce majonézy
  • 3 – 4 stroužky česneku

Příprava je velmi jednoduchá

Nejprve si očistěte mrkve a poté je nastrouhejte na hrubém struhadle. Na pánev si nalijte trochu oleje a nechte ho rozehřát. Přidejte máslo a počkejte, až se rozpustí. Poté přidejte nastrouhanou mrkev a vařte přibližně 15 minut na mírném ohni. Hotovou mrkev si přendejte do misky a nechte ji trochu vychladnout.

Mrkev nyní smíchejte se žloutky a s mletým černým pepřem. Do misky si dejte bílky se špetkou soli a vymíchejte je do nadýchané pěny. Do mrkvové směsi nyní zamíchejte pěnu z bílků a pořádně promíchejte. Získanou směs přeneste na plech vyložený pečicím papírem a vymazaný olejem. Rovnoměrně ji po plechu rozetřete.

A máte skoro hotovo

Pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Nechte plech vychladnout a mezitím si připravte náplň. Nejprve si nastrouhejte sýr a ten smíchejte s česnekem, který před tím samozřejmě rozmačkejte. Nakonec přidejte majonézu. Povrch rolády potřete touto náplní. A poté to zamotejte do sebe, co nejpevněji to půjde. Nyní roládu dejte na hodinu do lednice a poté rozkrájejte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*