Lahodné rizoto jsem vylepšila touto tajnou přísadou: Rychlý pokrm si zamiluje i ta nejzmlsanější rodina

Pilaf je pokrmem, který si můžeme dopřát k obědu nebo k večeři. Jeho příprava není nijak náročná, jistě nás potěší i to, že není zapotřebí kvůli němu špinit pánev.

Pilaf je pokrmem, který je typický pro Východní Evropu. Jeho klasická příprava se může zdát zdlouhavá a to hlavně proto, že tradičně se připravuje ve velkém kotli na ohni. Jeho základ tvoří rýže nebo bulgur a můžeme jej ochutit ovocem, zeleninou nebo libovolným masem. To, co mu dodává jedinečnou chuť, je velmi výrazné koření.

Ingredience potřebné na přípravu domácího pilafu:

  • rýže – 300 gramů
  • houby – 200 gramů
  • kuřecí stehýnka – 6 kusů
  • kuřecí vývar – 250 mililitrů
  • smetana – 300 mililitrů
  • sůl – 5 gramů
  • černý pepř – 5 gramů
  • sladká paprika – 5 gramů
  • kurkuma – 5 gramů

Kuřecí pilaf

Koření je základ, kuřecí maso tedy vydatně marinujeme

Jako první si k ruce vezmeme kuřecí paličky, které opláchneme pod studenou vodou. Vložíme je do sáčku a přidáme k němu koření. Na něm rozhodně nešetříme, v základním receptu se nachází sůl, pepř, kurkuma a červená paprika. Pokud ale preferujeme výraznější chutě, není na škodu si do pytlíku přihodit i další naše oblíbené koření. Ideální poměr, který je dobré dodržovat, je 1 ku 1.

zelné šišky

Tyto dokonalé masové šišky zalité tou nejlahodnější omáčkou jsou tajným esem v rukávu mistrů šéfkuchařů

Kuřecí pilaf

Dochucení je to nejdůležitější, zde rozhodně nešetříme

Všechno koření by zde tedy mělo být obsaženo ve stejném množství. Pytlík s kuřecím masem a kořením uzavřeme a pořádně promícháme tak, aby se koření po paličkách rovnoměrně rozprostřelo. Do pytlíku poté postupně přidáme také rýži, nakrájené houby, rostlinný olej, smetanu a kuřecí vývar. Opět pytlík uzavřeme a ingredience pořádně promícháme.

Kuřecí pilaf

Pokrm je připraven doslova z jednoho hrnce

Ingredience z pytlíku následně přemístíme do hlubokého pekáče, který vložíme do trouby. Tato připravený pokrm pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů a to po dobu 40 minut. Pilaf sice není klasický, připravený na kotlíku, ale za pomoci pytlíku. To ale neznamená, že je méně chutný, naopak. Jeho výsledná chuť dokáže příjemně překvapit.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*