Domácí hranolky BEZ OLEJE identické jako ty z Mekáče: Konečně jsme našli perfektní recept

Tento chutný recept na hranolky si osvojí každý milovník fastfoodu. Nejlepší na nich je, že jsou zdravější, protože k nim není potřeba oleje.

Hranolky se v posledních letech staly velmi oblíbenou přílohou kteréhokoliv jídla, zejména těch z fastfoodů. Pokud jim taky nemůžete odolat, ale nechcete si pokaždé vyčítat, že jste snědli tak nezdravé jídlo, proč si nevyzkoušet připravit je na vlastní způsob, a to bez žádného přidaného oleje? Díky tomuto jednoduchému receptu si tak tuto pochoutku budete moci dopřát klidně každý den a rozhodně nebudete ničeho litovat.

Chutné domácí hranolky

Kdo by přeci neměl rád hranolky z rychlého občerstvení? Jediným problémem však je, že jsou extrémně tučné, protože se smaží na oleji, a navíc jsou upravovány chemickými látkami tak, aby získaly správnou chuť a texturu. Z toho důvodu si tak nyní můžete připravit tento jednoduchý recept na domácí hranolky, které budou stejně křupavé a chutné, jako originál, s tím rozdílem, že budou podstatně zdravější. Pro přípravu budete potřebovat pouze tyto ingredience:

  • 5-7 středně velkých brambor
  • 2 vaječné bílky
  • Sůl, pepř nebo další koření podle vaší chuti
Fotografie: Unsplash

Postup pro přípravu:

  • Nejprve oloupejte brambory, které následně pořádně omyjete. Poté je nakrájejte na centimetrové kousky, aby se mohli pořádně propéct a byly správně křupavé.
  • Připravte si misku, do které vložíte bílky a vámi zvolené koření včetně soli. Směs pořádně zamíchejte.
  • Nyní ve směsi pořádně brambory vymáchejte, aby nasákly co nejvíce bílků a koření.

  • Připravte si plech, který vyložíte pečícím papírem, a následně na něj naskládáte vedle sebe brambory tak, aby se nepřekrývaly.
  • Připravené brambory poté pečte dozlatova deset minut v předehřáté troubě při 200-220 °C. Pokud budou potřebovat více času, neváhejte ještě chvíli vydržet, každá trouba je totiž jiná.

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Hotové bramborové hranolky si můžete vychutnat jak samotné s kečupem, tak i jako přílohu ke kterémukoliv dalšímu pokrmu. Nejvíce se však budou hodit k domácím hamburgerům či masu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]