Sádlo přináší velké výhody, o kterých mnozí vůbec netuší. Nepovažujte tuto potravinu chybně za nezdravou

Fotografie: Pixabay

Existuje opravdu veliká spousta lidí, kteří neustále mluví o škodlivosti sádla, nicméně ve většině případů mohou být jejich názory zkreslující, říká lékařka Krista Linares.

Před tím, než se zeptáte různých doktorů na škodlivost sádla, zkuste se podívat na lidi, kteří mají sádlo a slaninu rádi. Uvidíte, že většina obézních lidí sádlo vůbec nejí a lidé středních a hubených postav si ho opravdu rádi užívají. I lidé, kteří často užívají sádlo, nejsou tak obézní, jako třeba lidé pocházející z Ameriky, kteří často pojídají různé fast-foody a tak podobně.

I správní lékaři vám doporučí slaninu

Všichni lékaři nejsou odborníci na výživu. Dobří lékaři vždy chápou výhody potravin a doporučují sníst každý den přibližně 7 plátků slaniny s tmavým celozrnným chlebem. Říkáte, že je to veliké množství cholesterolu? Tak to jste na omylu. Jednoduše řečeno, cholesterol se ukládá na stěny cév jen tehdy, když jsou slabé a poškozené. Sádlo totiž naopak pozitivně ovlivňuje pružnost cév a těla obecně.

Fotografie: Pixabay

Sádlo dodává energii

Sádlo obsahuje velké množství vitamínu D, který pomáhá tělu lépe vstřebávat vápník a fosfor, což je především ve stáří velice důležité.

Mnoho lidí totiž tento vitamín postrádá, a potom trpí apatií, impotencí nebo ospalostí. Sádlo také dokáže dodat energii. Cholin je velmi důležitý pro funkci mozku, který se také nachází ve slanině a sádle.

Fotografie: Pexels

Sádlo obsahuje velice důležité prvky

  • Vitamín D posiluje kostní tkáň a podporuje lepší vstřebávání vápníku a fosforu. Podílí se na produkci mnoha hormonů.
  • Cholin se podílí na regulaci hladiny inzulínu a chrání játra. Jeho hlavní funkcí je ale podpora mozku a zlepšení paměti.
Fotografie: Pexels
  • Tuky dodávají tělu energii, zasytí, a dokonce ochrání před přejídáním.

Zdroj: Prevention

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]