Většina lidí má doma častokrát hodně jablek a místo aby je využila, tak je nechají shnít. Pokud se to občas týká i vás, udělejte si třeba tento jablečný koláč a využijte toto skvělé ovoce.
Pokud někdo vlastní zahradu či pozemek, na kterém si může pěstovat ovoce z keřů či stromů, tak si velká část lidí zasadí na své zahradě právě jabloň. Tento strom není nijak náročný na údržbu, a přitom má každý rok velký výnos jablek. Ať už jablka kupujete nebo máte svá vlastní domácí, vyzkoušejte si z nich udělat tento koláč.
Suroviny, které budete potřebovat
Na přípravu tohoto jablečného koláče budete potřebovat následující suroviny:
- 700 g jablka
- 300 g mouka
- 10 g prášek do pečiva
- 3 ks vejce
- 80 g máslo
- 100 ml mléko
- 150 g cukr
- špetka soli
- 1 / 2 čajové lžičky skořice
- vanilka
- citronová šťáva
Příprava jablečného koláče
Jakmile se rozhodnete, že si doma uděláte tento jablečný koláč, začněte tím, že si připravíte velkou misku, do které rozbijete 3 vejce. Poté k nim přidejte špetku soli a nakonec i 150 g cukru. Následně sáhněte po ručním šlehači a všechny suroviny důkladně v misce rozmíchejte. Pokud budete mít na pomoc ruční šlehač, půjde vám to velice snadno.
Přidejte do misky další ingredience
Až budete mít ingredience ušlehané, můžete do misky nastrouhat trochu citronové kůry a přidat i trochu citronové šťávy. Dále přidejte do misky skořici, protože ta je k jablkům skvělá. Přes síto prosejte do misky mouku a ve chvíli, kdy budou v misce všechny tyto suroviny, sáhněte po metličce a vypracujte ze surovin v míse homogenní těsto.
V koláči nesmí chybět ovoce
Většina koláčů nemá tu správnou chuť, pokud v něm není nějaké to ovoce. Do tohoto koláče budete potřebovat zpracovat ještě jablka. Vezměte si tedy ovoce, omyjte jej a nakrájejte na malé kousky. Ty nakonec přidejte do směsi na těsto. V misce následně smíchejte těsto s ovocem a poté směs rovnou vylijte do předem vymazané formy na pečení.
Dejte jablečný koláč péct
Jelikož už máte vše připraveno a nezbývá nic jiného než koláč dát péct, tak si předehřejte troubu na 180 °C. Až v ní bude tato požadovaná teplota, můžete koláč vložit v pečící formě do trouby a nechat jej zde péct asi 40 až 45 minut. Abyste se ujistili, že je koláč po dopečení hotový, zkontrolujte vše párátkem. Hned po dopečení můžete podávat, ale lepší je, když dezert necháte vychladnout.
Napište komentář