Recept na dokonalé pečené kuře s lečem. Jakmile tento recept vyzkoušíte, tak po jiném nesáhnete

Zapomeňte na klasiku a zkuste něco nového. Je to pečení kuře s lečem, které je skvělou lahůdkou pocházející z maďarské kuchyně. Ta jasně ukazuje, že to nejsou jenom klobásy, guláš nebo langoše, co tento národ umí. Je to i tato pochoutka s drůbežím masem. A my vás naučíme, jak si ji můžete jednoduše a také rychle připravit.

Co budete potřebovat?

Chcete si pečené kuře s lečem připravit a na vlastní kůži zkusit jeho naprosto dokonalou chuť? Pokud ano, není to rozhodně nic složitého. Základem jsou samozřejmě ty správné ingredience. Aby se vám výsledek povedl, připravte si?

  • 1 celé kuře
  • 5 dkg slaniny
  • 5 dkg špeku
  • 30 dkg cibule
  • 30 dkg paprik
  • 3 rajčata
  • 1 lžičku cukru
  • Sůl, pepř a mletou červenou papriku

Začínáme kuřetem

Jako první je třeba připravit si kuře. A to tak, že ho naporcujete na 4 díly a poté ho osolíte, opepříte a také pomažete mletou červenou paprikou. Následně ho dejte na pár hodin do lednice, aby do sebe vtáhlo jednotlivé ingredience, což se podepíše na jeho lepší chuti. Pokud nemáte tolik času, tento krok jednoduše vynechejte.

Připravte pekáč a zeleninu

Vezměte si pekáč a do něho nakrájejte slaninu, špek a dále také veškerou zeleninu. Vše zasypejte lžičkou cukru a následně na zeleninu položte jednotlivé kousky kuřete. Nyní máte vše připraveno na pečené kuře s lečem.

Pečte na 180 stupňů Celsia

Nyní už stačí vložit kuře jenom do trouby, která by měla být předehřátá na teplotu 180 stupňů Celsia. Takto pečte minimálně hodinu. My doporučíme zhruba 1,5 hodiny, přičemž na posledních 15 minut zvedněte teplotu na co nejvíce. Zajistíte tak, že se na kuřeti vytvoří příjemná křupavá kůrka, která také podpoří samotnou chuť.

Po upečení kuře vyndejte a můžete servírovat. To je velmi jednoduché. Dejte na talíř trošku zeleniny, se kterou se maso peklo a dále jednu čtvrtku kuřete. Jakmile ochutnáte tuto kombinaci, tak jsme si jisti, že už pečené kuře rozhodně nebudete dělat jinak.