Kamarádka mě naučila tento rychlý recept na domácí Bounty tyčinky. Chutnají 100x lépe než ty z obchodu

Bounty tyčinky

Také rádi zhřešíte něčím sladkým? Milujete kokos a chtěli byste si vyzkoušet přípravu oblíbených tyčinek? Tak si tuto oblíbenou chuťovku vyrobte snadno, rychle a „za hubičku“.

Historie cukrovinek sahá několik tisíc let zpět. První cukrovinky se objevily v starověkém Egyptě. Jednalo se o směs medu, ovoce a koření. V antickém Římě začali lidé do cukrovinek přidávat ořechy, sezam a mák. V šestnáctém století se v Evropě zpopularizovali bonbony lékárníci, kteří je používali jako léčivé prostředky. Později se cukrovinky začaly masově vyrábět. Byly vynalezeny čokoládové bonbóny a také karamel.

Lahodné domácí „Bounty“ tyčinky

Na začátku dvacátého století zahrnoval sortiment sladkého zboží mnoho druhů karamelek, dražé, ale také čokoládové a mléčné bonbony. Prozradíme vám, jak si můžete sami doma vyrobit lahodnou a světoznámou sladkost.

Ingredience pro „Bounty“ tyčinky:

  • 100 ml mléka;
  • 50 g másla;
  • špetka soli;
  • 40 g cukru;
  • 160 g strouhaného kokosu;
  • 170 g čokolády (např. čokoláda na vaření);
  • 2 lžíce rostlinného oleje.
dezert s čokoládou

Děti o tento čokoládový dezert žadoní při každé oslavě. Tato delikatesa vždy zmizí během několika vteřin

Postup přípravy:

  • Do hrnce s mlékem vložte máslo, přidejte sůl a cukr. Míchejte, dokud se máslo, sůl i cukr nerozpustí.
  • K mléku s máslem přidejte strouhaný kokos. Míchejte, dokud směs nezhoustne, vzniklou hmotu nechte lehce vychladnout.
  • Ručně formujte tyčinky požadované velikosti, dejte je do lednice ztuhnout.

  • Můžete také hmotu vložit do cukrářské formy, přitlačit a dát do lednice.
  • Rozpusťte čokoládu (v mikrovlnné troubě, nebo ve vodní lázni), přidejte k ní rostlinný olej a dobře promíchejte.
  • Kokosové tyčinky ponořte do čokolády, tu poté rozetřete po celém povrchu.
  • Dejte do lednice na 15-20 minut.

Pamatujte, že čokoláda má v teple tendenci povolit. Tento typ cukrovinky je tedy nejlepší uchovávat v lednici.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*