Bramboráky jsou chutný pokrm, který ovšem stokrát vylepšíte, když do něj přidáte nějaké ty bylinky a jako bonus i uděláte chutný dresink. Vaši blízcí vás za něj budou milovat.
Udělejte si hezký den s těmito chutnými bramboráky, které snadno připravíte a jako bonus se vám odvděčí netradiční chutí. Musíte do nich totiž přidat bylinky, které zaručí, že vaše bramboráky rozhodně nebudou těžké na žaludek a zachutnají všem vašim blízkým. Důležitá je také úloha dresinku, do kterého se bramboráky během konzumace namáčejí a tím pádem dodávají pokrmu naprosto novou úroveň. Ani na něj nebudete potřebovat moc surovin.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
Bramboráky:
- Brambory – 500 g
- Čerstvá petrželka – dle chuti
- Jarní cibulka – dle chuti
- Sůl – dle chuti
- Granulovaný česnek – dle chuti
- Mletý černý pepř – dle chuti
- Vejce velikosti M – 2 kusy
- Škrob – 40 g
- Mletá sladká paprika – dle chuti
- Koriandr – 7 g
- Rostlinný olej – dle potřeby
Dresink:
- Přírodní bílý jogurt – 120 g
- Citronová šťáva – z půlky citronu
- Nastrouhaná citronová kůra – z půlky citronu
- Čerstvá petrželka – dle chuti
- Okurka – půl kusu
- Sůl – dle chuti
- Mletý černý pepř – dle chuti
- Česnek – 1 stroužek
- Pikantní omáčka – dle chuti
- Olivový olej – dle potřeby
Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte je nahrubo. Vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu a dejte je do mísy. Petrželku omyjte a nakrájejte nadrobno, přidejte ji do mísy.
Totéž proveďte i s jarní cibulkou. Dále do mísy rozklepněte vejce a přidejte i škrob, granulovaný česnek, mletou pálivou papriku, koriandr, sůl a mletý černý pepř.
Vše důkladně promíchejte a nalijte na pánev trochu rostlinného oleje. Až se rozehřeje, tak ze vzniklého těsta vytvarujte vždy bramborák a dejte ho do pánve smažit. Smažte bramboráčky z obou stran dozlatova, mezitím můžete připravit dresink. Do jiné mísy dejte jogurt a přidejte do ní i nastrouhanou citronovou kůru.
Vymačkejte do ní i citronovou šťávu a petrželku nasekanou nadrobno. Okurku nastrouhejte a přidejte do mísy, česnek oloupejte a do mísy ho prolisujte. Nakonec už dodejte jen olivový olej, pikantní omáčku a sůl. Po důkladném promíchání máte dresink hotový, jakmile bramboráčky dosmažíte, tak je můžete podávat. Dobrou chuť!
Napište komentář