Chleba ve vajíčku tak, jak ho zná jen 5% lidí. Přidejte do něj tyto 2 suroviny a bude neuvěřitelně lahodný i sytý

Jednoduchý, chutný recept kombinuje základní suroviny a postupy do velmi moderní formy. Základ je něco mezi chlebem ve vajíčku a omeletou, zapečenou s lahodným sýrem. Sýrové tousty si zamilujete.

Francouzský toust a český chleba ve vajíčku mají nového kamaráda. Říká se mu sýrový toust s vajíčkem (nebo vajíčkový toust se sýrem?) a pochází pro změnu z Ameriky. V zásadě jde ale o totéž, jen metoda přípravy se poněkud liší. Ve skutečnosti je ale zábavná a výsledek je velmi lahodný a uspokojivý. Zkuste ho s námi a rádi si ho budete připravovat každý den.

Ingredience

  • Toustový či jiný chléb – 2 plátky
  • vejce – 2 ks
  • plátkový sýr (může být i každý jiný druh) – 2 plátky
  • sůl – dle chuti
  • máslo nebo rostlinný olej – na smažení
  • rajčata – 2 kolečka (volitelné)

Návod na přípravu

Začněte tak, jako byste připravovali omeletu. Vyklepněte vajíčka do misky, přidejte k nim sůl a vidličkou je rozšlehejte dohladka. Pokud chcete, můžete si do vajíčka přidat i různé druhy koření nebo nasekané čerstvé bylinky, jako je kopr, petrželka nebo nať jarní cibulky. Výsledný toust pak vypadá a chutná ještě mnohem lépe.

V pánvi rozpusťte máslo a rozlijte ho po celém povrchu pečicí plochy. Pak na pánev nalijte rozšlehaná vajíčka a opět je krouživým pohybem pánve rozprostřete po celém jejím dně, abyste vytvořili rovnoměrnou vrstvu.

Ihned a bez čekání do vajíčka položte plátky chleba, aby se namočily ve vajíčku a hned je otočte na druhou stranu. Měly by ležet vedle sebe ve vzdálenosti kolem 1 cm. Na mírném ohni pak vajíčko s chlebem opékejte tak dlouho, dokud omeleta pod chlebem neztuhne dostatečně na to, aby bylo možné celou sestavu otočit na druhou stranu. Udělejte to tak, abyste nepřerušili spojení vaječné omelety mezi oběma krajíci.

Nyní chléb opékejte z druhé strany. Okraje omelety přehněte do středu toustu tak, aby nepřesahovaly okraje chleba. Na ně položte plátky sýra a mezi ně, pokud chcete, dvě kolečka rajčete nebo jiné zeleniny. Obracečkou pak překlopte volný plátek chleba přes náplň a jemně jej přitlačujte ke dnu pánve, aby se sýr rozpustil a toust držel uzavřený. Ještě jednou toust otočte na druhou stranu očervenat a ihned podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*