Babička se podělila o recept: Tyto masové kuřecí rolky jsou stokrát chutnější než v restauraci. Super šťavnaté a velmi lahodné

smažené rolky z kuřecího masa

Maso má rádo obrovské množství lidí. Pokud i vy patříte mezi ty, kterým maso nevadí a rádi z něj připravujete různé recepty, zkuste si doma udělat i tyto rolky.

Mnoho lidí častokrát přemýšlí nad tím, co by si mohli udělat k jídlu. V momentě, kdy člověk nemá nápad na žádné jídlo, se vyplatí podívat například do receptů od předků, kteří měli velké množství skvělých receptů. Mezi těmito recepty se nachází i masové rolky, které vařily už naše babičky a jsou připravované z kuřecího masa. Pokud vám kuřecí maso nevadí, zkuste si udělat tento recept.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu kuřecích masových rolek nebudete potřebovat mnoho surovin. Jakmile budete chystat ingredience, připravte si:

  • 3 ks kuřecí prsa
  • 1 / 2 čajové lžičky soli
  • 180 g tavený sýr
  • 1 čajová lžička sušený kopr
  • 2 ks vejce
  • 4 polévkové lžíce mouky

Připravte si kuřecí prsa

Abyste se mohli pustit do tohoto receptu, tak si stačí nachystat všechny surovin a poté se můžete začít rovnou s přípravou jídla. Nejprve sáhněte po kuřecích prsou a důkladně je omyjte pod tekoucí vodou. Poté si vezměte nějaký ostrý nůž a kuřecí prsa rozřízněte podélně na 2 části. Na maso si položte čistý svačinový sáček nebo potravinářskou fólii a poté jej důkladně naklepejte.

okořeněné kuřecí maso

Kuřecí maso ochuťte

Aby mělo maso tu správnou chuť, určitě se vyplatí do něj důkladně vetřít sůl a vaše oblíbené koření. Jestliže nevíte jaké, můžete použít například grilovací koření, mletou sladkou papriku nebo například koření na kuře. Poté si vezměte mističku, do níž si dejte tavený sýr, sušený kopr a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny hezky spojily.

rozříznuté kuřecí maso

Naplňte masové rolky směsí

Směsí, kterou jste si umíchali v mističce, si nyní můžete kuřecí maso naplnit. Jednoduše dejte na každý plátek část směsi. Poté kuřecí maso srolujte tak, aby z každého kousku vznikl váleček. Tento váleček nakonec přeřízněte v polovině, aby vám vznikly 2 malé rolky. Poté si vezměte další mističku a v ní rozšlehejte 2 vejce.

smažení rolek

Rolky obalte a osmažte

Jakmile budete mít rozšlehané vejce, dejte si do hlubokého talíře a pusťte se poté do obalování rolek. Vždy si vezměte 1 rolku a namočte ji do rozšlehaného vejce. Následně rolku obalte v mouce. Až budete mít všechny rolky takto obalené, vezměte si pánev, nalijte do ní dostatek rostlinného oleje a zahřejte jej. Ve chvíli, kdy bude olej dostatečně teplý, dejte rolky do pánve a postupně je osmažte z obou stran dozlatova.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*