
Chcete-li zkusit ve své kuchyni něco nového, přesto jednoduchého, připravte si orientální postní salát, který vás překvapí svou lahodnou chutí.
Orientální salát patří k oblíbeným pokrmům, i když se do jeho přípravy pouští jen málokdo. Přitom je velice jednoduchý, a tak lahodný, že si ještě dlouho poté, co jej dojíte, budete olizovat všechny prsty. Zkuste něco nového, neokoukaného, co ovšem z vaší večeře udělá gastronomický zážitek.
Najdete jej na každém rumunském stole
Orientální salát nesmí chybět na rumunských svátečních stolech, a to i v období Vánoc, kdy plní funkci pokrmu, který strávníky chrání před neštěstím. Chcete-li si jej připravit i vy, obstarejte si následující ingredience a pusťte se do toho.
Co budete potřebovat:
- 8 velkých brambor
- plechovku hub
- 2-3 červené cibule
- 3 červené papriky
- 3 nakládané okurky
- 150 g vypeckovaných oliv
- 1 PL hořčice
- rostlinnou majonézu dle chuti
Lahodný jogurtový salát podle staročeského receptu: Nepřiberu po něm ani deka a zasytí mě na půlku dne
Jak připravit orientální postní salát
Brambory oloupejte, dobře omyjte a uvařte ve vodě s trochou soli. Houby vyjměte z plechovky a nechte okapat, mezitím nakrájejte cibuli. Další na seznamu jsou červené papriky, které se také musí nakrájet na malé kousky, a pak okurky, ty stačí na kolečka. Dále přidejte rostlinnou majonézu dle chuti. Můžete použít zakoupenou nebo si rychle připravit svou vlastní.
Pokud nedržíte půst, můžete si udělat majonézu z 200 ml oleje, syrového vejce, soli, pepře, trochy citronové šťávy a lžíce hořčice. Mixujte tyčovým mixérem, hotovo máte za 5 minut. Ale zpět k salátu. Do mísy nezapomeňte vložit houby a znovu vše promíchat. Brambory po uvaření vyjměte a nechte vychladnout, aby při vmíchání do salátu zůstaly pevné. Nakrájejte je na menší kostky a smíchejte se zbytkem. Podávejte po 10–20 minutách, co zůstal uložený v lednici.
Napište komentář